Valse hotelreviews: Zo herken je ze

Wie tegenwoordig een hotel boekt, kijkt eerst altijd even op een beoordelingssite. De toekomstige gast wil maar wat graag weten wat de mensen van het hotel vinden. Maar wist jij dat een heleboel reviews nep zijn? Maar hoe herken je deze nou? Hieronder een paar tips om de echte van de valse review te onderscheiden.

 

  • Kijk goed naar de persoon die de review heeft geschreven. Hoe lang is hij lid en hoeveel reviews heeft hij geschreven? Heeft diegene maar 1 review geschreven? Dan kan het toeval zijn, maar diegene kan ook door het bedrijf gevraagd zijn om een positieve review over zijn verblijf te plaatsen.
  • 1 review mag dan twijfelachtig zijn, maar er zijn ook mensen die honderden reviews schrijven. En die kun je beter ook niet vertrouwen. Veel hotels huren namelijk mensen in om een positieve review te schrijven. Zij krijgen dan per woord betaald en hoe meer reviews zij plaatsen, hoe meer geld zij daar dan voor krijgen. Het lijkt makkelijk geld verdienen, maar officieel kan dit natuurlijk niet.
  • Gebruikt de recensent hele bijzondere woorden in zijn review? Als diegene rept over een adembenemend paradijs met een weelderige natuur en fantastisch personeel, dan wil diegene graag opvallen tussen de reviews en dan kan ook hier sprake zijn van een beoordeling die helemaal nep is.

En mocht je na deze tips nog het spoor bijster zijn, lees dan maar een paar reviews en ga daarna op je eigen gevoel af en boek dat hotel. Een review is vaak persoonsgebonden en is van die vakantie, op dat moment. Jouw vakantie kan heel anders verlopen, jouw hotelkamer kan er heel anders uitzien.

Bron: cnn.com/travel 

Lees ook:Valse hotelreviews: Zo herken je ze
Lees ook:Voorstelrondje
Lees ook:Helft consumenten boekt hotels zonder reviews niet
Lees ook:Valse hotelreviews: Tripadvisor moet dikke boete betalen
Lees ook:Handdoekterreur bij hotelzwembaden: Al 20.000 petities getekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>