Nieuw bij Aloft Brussel: Hotelkamer openen met je telefoon

Starwoodroom

Hotelketen Starwood werkt al een tijdje aan slimme sloten in je hotelkamer. De keten heeft vorig jaar  SPG Keyless geïntroduceerd. 10 hotels mochten deze smartlock-pilot testen. En die test is geslaagd, want ook het Aloft Hotel in Brussel, Brussels Shuman, gaat nu met dit systeem werken. Je kan nu met je telefoon je hotelkamer openen.

Het Aloft Hotel in Brussel is het eerste hotel in de Benelux die gebruik gaat maken met dit systeem. Maar hoe werkt dat nou, die slimme sloten? Nou simpel, als je een hotelkamer boekt, kun je ook de app SPG Keyless downloaden. Is je hotelkamer klaar voor gebruik, dan krijg je een melding en kun je gewoon direct, zonder de receptioniste te groeten, naar je kamer gaan. Bij je deur doe je de bluetooth en de app aan et voila, de kamer gaat open. Je moet er alleen wel voor zorgen dat je telefoon is opgeladen, anders kan je alsnog naar de receptie om een sleutel op te halen.

Leden van het loyalty-programma van Starwood, Starwood Preferred Guest, hoeven deze app niet te downloaden. Zij kunnen gewoon een app downloaden op hun nieuwe Apple Watch en kunnen dus met hun horloge de deur openen. Een hele uitvinding en het scheelt lang wachten bij de receptie.

SPG Keyless is al in 100 hotels beschikbaar en wordt in hoog tempo uitgerold in de andere hotels van de keten. In Nederland heeft Starwood 3 hotels, waaronder Hotel Des Indes in Den Haag en het Pulitzer in Amsterdam. Een 4e hotel is momenteel in de maak. Het W Hotel zal in de herfst van 2015 in Amsterdam openen.

Lees ook:Nieuw bij Starwood: Hotelkamer openen met je telefoon
Lees ook:Hotelketen test digitale kamersleutel
Lees ook:Robot zorgt voor de roomservice in Amerikaans hotel
Lees ook:Nieuw bij Hilton: Hotelkamer openen met je telefoon
Lees ook:Nieuw bij Aloft Hotels: Roomservice bestellen via emoji’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>