Luxehotels Parijs niet blij met Airbnb

airbnb

Niet alleen hotels in Amsterdam klagen over oneerlijke concurrentie van Airbnb, ook hotels in Parijs zijn niet blij met de populaire website. En je zou het niet verwachten, maar vooral de luxe hotels van Parijs klagen over de site.

Er staat namelijk niet alleen maar accommodaties voor de reiziger met een klein budget op de verhuursite, ook de reiziger die wat meer te besteden heeft kan een kamer via de site huren. Inmiddels zijn er al zo’n 40 locaties boven de 1.000 euro per nacht binnen Parijs te vinden op Airbnb. En dat voelen de luxere hotels.

De hotels klagen dan ook massaal over oneerlijke concurrentie, dat komt vooral omdat de hotelkamers via Airbnb vaak exclusiever en luxer zijn dan de hotels dat kunnen aanbieden. De hotels klagen ook over het feit dat er minder rijke toeristen in de hotels overnachten. Ook vinden hotels het oneerlijk dat particulieren veel minder belastingen moeten betalen als ze een pand verhuren.

Bron: Nieuwsblad.be

Lees ook:Na klachten hotels: Airbnb voert belasting in op huizen Parijs
Lees ook:Inkomsten Nederlandse Airbnb’s 400 miljoen euro
Lees ook:Cubaanse Airbnb’s nu boekbaar voor iedereen
Lees ook:Amsterdamse hotels zijn tegen verbod op Airbnb
Lees ook:Hotels lopen boekingen mis door Airbnb

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>