Na klachten hotels: Airbnb voert belasting in op huizen Parijs

airbnb

De kogel is door de Parijse kerk. De huurbemiddelaar heeft met de gemeente Parijs afgesproken dat het toeristenbelasting gaat inhouden bij de verhuur van kamers in de hoofdstad. En daar zijn hotels in de stad maar wat blij mee.

Een paar weken geleden nog klaagden de Parijse luxehotels nog over Airbnb en de oneerlijke concurrentie met de particuliere hotels. De hotels vinden dat zij boekingen mislopen en vonden het dan ook oneerlijk dat particulieren veel minder belastingen moesten betalen als ze een pand aan gasten verhuurden. Maar daar komt vanaf 1 oktober verandering in. Dan moet elke gast toeristenbelasting betalen aan de verhuurder.

De site en de gemeente hebben afgesproken dat de gast €0,83 per persoon per nacht aan toeristenbelasting moet betalen. Parijs is niet de eerste stad die deze belasting invoert. Eerder voerden San Francisco en Amsterdam al toeristenbelasting in. In Parijs hebben 50.000 adressen zich aangesloten bij Airbnb, het grootste aantal ter wereld.

Bron: Nu.nl 

Lees ook:Airbnb gaat toeristenbelasting in Amsterdam heffen
Lees ook:Luxehotels Parijs niet blij met Airbnb
Lees ook:Haagse hostels niet blij met verdubbeling toeristenbelasting
Lees ook:Haagse hotels tegen verhoging toeristenbelasting
Lees ook:Nu bij Airbnb: Win een overnachting in de Catacomben van Parijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>