Na aanslagen: Hotelketen RIU verlaat Tunesië

riu

Na 2 terreuraanslagen in Tunesië was de vrees dat het toerisme in zou storten. En de angst was niet voor niks, want het aantal toeristen dat Tunesië bezoekt, is dit jaar al met 20% gedaald. Hotelketen RIU heeft hier ook last van en heeft nu besloten om de hotels in het land te sluiten.

De eerste 8 maanden bezochten 4 miljoen toeristen het land, dat is 1 miljoen minder dan normaal. Dat komt vooral omdat het land al sinds juni de noodtoestand is afgekondigd. In juni kwamen er bij een aanslag op een hotel in Sousse 38 mensen om het leven. 3 maanden eerder stierven er 21 mensen bij een aanslag in een moskee. De aanslag in Sousse was vlakbij het hotel van RIU en sindsdien zitten er veel minder gasten in het hotel dan normaal. De keten heeft 4 hotels in het land.

De paniek was groot in het land en het ministerie van Buitenlandse Zaken gaf een negatief reisadvies voor het land. Nederlandse touroperators annuleerden alle vluchten en vakanties naar het land tot maart 2016. En dat is een ramp voor het land, waar 10% van de bevolking in het toerisme werkt.

De Spaanse onderneming zal zijn werknemers en zakenpartners compenseren voor het verlies van hun baan of andere contracten.

Bron: Nu.nl 

Lees ook:27 doden bij aanslag op toeristenhotels in Tunesië
Lees ook:Hotelgasten in paniek nadat hotelmedewerkers terreuraanslag Tunesië nadoen
Lees ook:Duitse hotels populair
Lees ook:Hotelgasten doodsbang na zieke grap hotelmedewerker
Lees ook:90.000 Hotelkamers in New York

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>