KHN: Nederlandse hotels behouden hotelsterren

hotelsign

Per 1 januari 2015 heeft Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de Nederlandse Hotel Classificatie (NHC) overgenomen van het bedrijfschap Horeca en Catering. Het sterrensysteem van de hotels zou eerst komen te vervallen. Maar de Nederlandse hotels vinden het sterrensysteem belangrijk en daarom blijft het systeem behouden. En dat is goed nieuws.

De consument heeft met de 1-, 2-, 3-, 4- en 5- sterrenaanduiding een objectief beeld van de beschikbare faciliteiten in een hotel. De publicatie van het officiële aantal sterren per deelnemend hotel geeft ook houvast aan touroperators en online travel agents. Bij online boeken weegt het aantal sterren nog steeds zwaar mee. KHN heeft de uitvoering van de hotelclassificatie onder gebracht bij het Centrum voor Publieke Innovatie. Zie ook www.hotelsterren.nl

KHN heeft onderzocht of er behoefte is aan vrijwillige deelname aan de hotelclassificatie en aan deelname aan de Europese hotelclassificatie. Van de bijna 2000 bevraagde hotels blijkt ruim 80% de sterrenclassificatie vrijwillig te willen behouden. En daarvan wil ongeveer 40% overstappen naar de Europese hotelclassificatie.

Op basis van de verwachte deelname zijn de tarieven voor het kalenderjaar 2015 vastgesteld. Ook in 2016 zijn de tarieven voor het classificeren gelijk aan de tarieven in 2015. Deze week ontvangen hotels een bericht met de vraag of zij de classificatie van sterren wensen te behouden.

KHN maakt werk van de ambitie die de Nederlandse hotels hebben om aan te sluiten bij de Europese hotelclassificatie. Op dit moment wordt het classificatiesysteem van de Hotel Stars Union getoetst en de eerste resultaten zijn veelbelovend. Hotels die op termijn voor de overgang kiezen, behouden vooralsnog hun sterren volgens de Nederlandse Hotel Classificatie.

KHN heeft de uitvoering van de hotelclassificatie voor alle hotels van Nederland ondergebracht bij het Centrum voor Publieke Innovatie, dat de classificatie onder de merknaam Hotelsterren uitvoert.

Lees ook:Nederlanders kiezen hotel op basis van aantal sterren
Lees ook:86% van Nederlandse hotels biedt gratis Wi-fi
Lees ook:Hotelsterren in Europa betekenen niet overal hetzelfde
Lees ook:Airbnb steeds populairder onder Nederlandse 60+’ers
Lees ook:Amsterdam Dance Event vergroot vraag naar Amsterdamse hotels

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>