IJshotel Zweden weer open

ijshotel

Na weken van ijs hakken en bouwen, is het dan eindelijk zover. Het wereldberoemde IJshotel in Zweden is weer geopend voor publiek!

Het is de 26e jaargang dat het IJshotel weer geopend is. Het IJshotel staat in Jukkasjärvi, een klein plaatsje 200 km boven de poolcirkel. Het hotel bestaat geheel uit, hoe kan het ook anders, ijs en sneeuw. Het ijs komt uit de bevroren Tornerivier. Bouwers en artiesten gingen aan de slag met reusachtige blokken ijs en na maanden van uitzinnig hakken, snijden en beeldhouwen, het IJshotel is, inclusief ijsbar, nu klaar voor gebruik.

De hotelkamers hebben allemaal verschillende designs, waaronder een kamer met een levensgrote ijsolifant. Ook een bijzondere kamer is de ‘Love Capsule’, waar stelletjes lekker kunnen knuffelen onder rendierhuiden. Heb je het toch koud gekregen? Dan kun je naar de bar voor een lekker glaasje warme chocolademelk. Ben je bang dat je bevriest? Nergens voor nodig, je krijgt bij aankomst een paar dikke jassen en slaapzakken te leen.

Mocht het ijshotel toch te ijzig voor je zijn, geen nood, naast het hotel staan diverse chalets en hotelkamers, gemaakt van hout en lekker warm.

Wil je een kamer in het IJshotel boeken? Dat kan via deze link!

Lees ook:Terug van weggeweest: IJshotel in Zweden
Lees ook:IJshotel Zweden straks hele jaar door geopend
Lees ook:Ramada Apollo Hotel krijgt hoogste schaatsbaan van Amsterdam
Lees ook:IJshotel Lumen: een ‘coole’ ervaring
Lees ook:Bizarre Hotels: Ice Hotel Jukkasjärvi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>