Laagsteprijsgarantie: Booking.com op het matje bij Duitse kartelwaakhond

Booking

Boekingssite Booking.com heeft het weer aan de stok met de Duitse mededingingsautoriteit. Het bedrijf moest in april per direct stoppen met het opleggen van de laagsteprijsgarantie aan hotels in Europa. Maar de site doet dit nog steeds en de waakhond heeft de boekingssite nu op de vingers getikt.

Booking.com ligt al langer onder vuur. Zo klaagden hotels en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in april al dat de eisen van de site veel te streng waren. De macht van de boekingssites werd als zeer verstikkend ervaren. KHN wil dat ook de hotels zelf via hun eigen websites de mogelijkheid krijgen een laagsteprijsgarantie te bieden. De site kreeg er in Duitsland al flink van langs van de Duitse toezichthouder. De garanties waren volgens de toezichthouder alleen op het eerste gezicht in het voordeel van de consument. In werkelijkheid beknotten ze de concurrentie en daarmee de keuzevrijheid.

De site beloofde beterschap, de contracten met hotel in Duitsland werden aangepast. Maar schijn bedriegt, want hoteliers mogen van de boekingssite nog steeds geen kamers op hun eigen website aanbieden tegen een lagere prijs dan op de boekingssite. De kartelwaakhond grijpt nu in en laat weten dat Booking.com alle contracten met de Duitse hotels moet aanpassen. De afspraak van de laagste prijs moet worden geschrapt. Dit moeten de site voor 31 januari in orde hebben.

Booking.com is niet de enige aanbieder die wordt onderzocht. Ook tegen Expedia loopt nog een procedure.

 

Lees ook:Booking.com stopt met laagsteprijsgarantie
Lees ook:Booking.com stopt niet met laagsteprijsgarantie
Lees ook:Nederlandse hotels willen minder macht boekingssites
Lees ook:Nieuw bij Booking.com: Last minute app Booking Now
Lees ook:Duitse hotels populair

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>