Onderzoek: Hotelkamers in Nederland vaak vies

schoon

Boek jij vaak een hotel in Nederland? Lees dan maar niet verder… Veel hotelkamers in Nederland zijn namelijk heel erg vies, constateert de Consumentenbond na onderzoek bij 30 hotels, verspreid in 22 steden. Meer dan de helft van de onderzochte kamers is slecht schoongemaakt en 4 kamers zijn ronduit smerig.

Schimmel en vlekken op de muren. Dikke lagen stof op de vloer. Gele kringen, haren en zelfs bloedvlekken op het matras kwamen de onderzoekers tegen bij de hotelkamers die ze, incognito, boekten.

Hotel New Ocean Paradise in Rotterdam spant de kroon. Naast stof, rommel en vlekken op vloeren en deuren, vond de onderzoeker schimmel en vochtplekken op het beddengoed (molton) en bleek uit de laboratoriumtests dat er poepbacteriën (E. coli) op de douchevloer zaten. Bij Grand Hotel Central in Rotterdam zaten de matrassen vol vlekken en haren, en bij het omdraaien was een grote vlek opgedroogd bloed te zien. Het hotel is geschrokken van de resultaten en belooft beterschap. Andere hotels die bijzonder slecht scoorden zijn Delta Hotel en hotel Season Star in Amsterdam.

De kamers werden zowel met het blote oog als met een uv-lamp bekeken. Daarnaast werden monsters genomen die werden  onderzocht in het laboratorium op de (hoeveelheid) bacteriën. Bij slechts 7 van de 30 hotelkamers was de uitslag van deze test helemaal goed: nergens te veel bacteriën. In 22 hotels werd een (te) hoog kiemgetal* geconstateerd. Oftewel: een slechte hygiëne.

De vloer in de douche en de bodem van de badkuip is microbiologisch gezien het vaakst vies. Bij 3 hotels troffen we de poepbacterie aan. Naast  New Ocean Paradise Hotel zijn dat Hotel de Doelen in Groningen en Hotel de Tabaksplant in Amersfoort, zij het bij de twee laatste niet in groten getale. De hotels beloven beterschap.

De Consumentenbond onderzocht 3- en 4-sterren hotels van zowel grote ketens als kleinere familiehotels. In elk hotel werd telkens één kamer geïnspecteerd.

Radio 538 belde vanochtend met het smerigste hotel van Nederland. De receptionist van New Ocean Paradise Hotel begreep de commotie niet helemaal en liet weten dat ze 1 schoonmaakdame hebben en dat hij de kamers doet… Waarschijnlijk kent de receptionist de schoonmaker/schoonmaakster ook niet.

Het hele rapport lezen? Dat kan hier.

Lees ook:Globetrotter van de Week: Jan-Willem Laurey
Lees ook:SS Rotterdam toegevoegd aan Worldhotels
Lees ook:Onderzoek: Vieze hotelkamer grootste ergernis
Lees ook:Hotelnacht Den Haag en Rotterdam stopt
Lees ook:900.000 buitenlandse bezoekers tijdens Pasen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>