Amsterdam Dance Event vergroot vraag naar Amsterdamse hotels

ade

Over 2 weken begint het Amsterdam Dance Event weer. Amsterdam is dan het middelpunt van de dance, alle dj’s zijn aanwezig om optredens te geven en daar komen natuurlijk veel bezoekers op af. Uit gegevens van accommodatie-expert Hotels.com™ blijkt nu dat het evenement jaarlijks een toename in zoekgegevens teweeg brengt. Hotels hebben dus niks te klagen op dit moment.

Het aantal Europese zoekopdrachten naar hotelkamers in Amsterdam met een check-in datum tussen 19 en 23 oktober 2016 is toegenomen met maar liefst 47% vergeleken met het Amsterdamse dancefeest vorig jaar, toen het evenement plaatsvond van 14 tot 18 oktober.

In drie maanden voorafgaande aan ADE is Amsterdam tevens de populairste bestemming onder Nederlanders. De hoofdstad staat bovenaan de lijst met Nederlandse topbestemmingen met een check-in datum tussen 19 en 23 oktober. Daarmee verstoot de Nederlandse hoofdstad populaire steden zoals Londen, Berlijn, New York en Parijs.

Topbestemmingen gebaseerd op het aantal Nederlandse zoekopdrachten naar hotelkamers in Amsterdam met check-in datum tussen 19 en 23 oktober 2016

  1. Amsterdam
  2. Londen
  3. Berlijn
  4. Den Haag

Ook internationaal is er de 90 dagen in aanloop van ADE een toename in zoekopdrachten naar hotelkamers Amsterdam waarneembaar. Zo komen er ten opzichte van de vorige editie van Amsterdam Dance Event 89% meer Israëliërs, 49% meer Italianen en 21% meer Amerikanen.

Verschil in aantal zoekopdrachten naar Amsterdam met check-in datum 19 tot 23 oktober 2016 vergeleken met check-in datum 14 tot 18 oktober 2015

  1. Israël (89%)
  2. Italië (49%)
  3. Amerika (21%)
  4. Groot-Brittannië (13%)

Hoewel de internationale belangstelling voor hotelkamers in de hoofdstad toeneemt, is er op Hotels.com een groot aantal hotelkamers in en rond Amsterdam beschikbaar in de periode tussen 19 en 23 oktober.

Het Amsterdam Dance Event is het grootste clubfestival ter wereld, meer dan 2200 dj’s zullen 5 avonden lang, in meer dan 100 clubs, hun platen draaien en de beste gigs geven.

Lees ook:Amsterdam Dance Event: Hotels volgeboekt
Lees ook:Vanaf 9 oktober: Win een overnachting in het 538DJ hotel
Lees ook:Amsterdam Dance Event: Win een overnachting in Hotel 538
Lees ook:Vanaf 10 oktober: Win een overnachting in het 538 DJ Hotel
Lees ook:Reminder: Win een overnachting in het 538DJ Hotel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>