Hotel uit Fawlty Towers wordt gesloopt

gleneagles

In februari schreef ik al dat het Gleneagles Hotel, het hotel dat John Cleese inspireerde om de komische serie Fawlty Towers te maken, in het Britse Torquay noodgedwongen de deuren moest sluiten. Het hotel staat sinds die tijd leeg en zal nu gesloopt worden. Op deze plek komen straks appartementen. En dat is jammer!

Don’t mention the war! Misschien ken je deze zin nog wel. Deze zin komt uit Fawlty Towers. Deze serie uit de jaren 70 gaat over een gekke, gestoorde hoteleigenaar, zijn vrouw en andere hotelmedewerkers. In de serie komen vele stereotypen over hotels en het personeel aan bod. De hoteleigenaar is onbeschoft en probeert altijd een soort van orde te scheppen in de chaos.

En deze serie is dus bedacht in het Gleneagles Hotel in het Britse Torquay. De comedians van Monty Python verbleven een paar dagen in dit hotel en in dit hotel ging er alles fout wat er fout kon gaan. Zo kreeg een Python een uitbrander van de eigenaar over zijn eetgewoontes, werd een andere Python ervan verdacht een bom in zijn tas te hebben en mocht weer een andere Python geen drank aan de bar bestellen. De Pythons beschrijven het hotel achteraf als een van de ergste plekken waar ze ooit verbleven.

Na 1 nacht besloten de Pythons om naar een ander hotel te verhuizen, maar John Cleese bleef. Hij en zijn vrouw bleven in het hotel, observeerde het personeel en de hoteleigenaar en kregen zo genoeg inspiratie voor het schrijven van Fawlty Towers. Het programma liep maar 2 seizoenen en telt maar 12 afleveringen, maar de afleveringen zijn legendarisch en worden wereldwijd nog vaak herhaald.

Terug naar het hotel. Het hotelpersoneel was gelukkig niet meer zo chaotisch als 40 jaar geleden, maar het hotel moest toch echt op slot.  De gemeente was lang op zoek naar een oplossing om het gebouw alsnog een andere bestemming te geven, maar een oplossing kwam maar niet. Sluiten was de enige optie.

En na de sluiting volgt nu de sloop van dit legendarische hotel. De toeristische dienst heeft nog geprobeerd om de sluiting en sloop tegen te houden, maar dat mocht niet meer baten. Op de plek van het hotel komt straks een bejaardentehuis met 32 appartementen.

Lees ook:Hotel uit Fawly Towers moet sluiten
Lees ook:Rotterdamse Hotelnacht: Hotelmanager voor 1 dag in Quartier Du Port
Lees ook:Vier dagen vast in hotellift
Lees ook:Belgische hotels ongerust over succes Airbnb
Lees ook:Nickelodeon en Studo100 maken nieuwe serie; Hotel 13

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>