Hoteldebotel; dingen in hotels waar ik blij van word

Afgelopen weekend logeerde ik twee nachten in een hotel. Geen zakelijke afspraak deze  keer, maar een weekendje weg met mijn Lief. Helaas had mijn kamer geen uitzicht op het Veluwemeer, maar keek ik uit op de snelweg (en okay, een haventje dat nog best leuk was). Gelukkig was het toch geen weer om op mijn balkon te zitten, dus miste ik het uitzicht op het water niet (gelukkig kon ik vanuit het restaurant wel lekker naar het water staren).

“Gelukkig” had ik ook door een kleine ingreep een pas gehechte wond waarmee ik wel mocht douchen, maar niet mocht badderen. Want daardoor vond ik het deze keer niet erg dat er in de badkamer van mijn hotelkamer alleen een douche was en geen bad. In de badkamer vond ik trouwens niet de kleine flesjes shampoo en badschuim waar ik normaal zo vrolijk van word (hebbuh, hebbuh, hebbuh!). Het Postillion Hotel waar ik logeerde gebruikt die kleine flesjes niet; in de badkamer zijn grote dispensers bevestigd; eentje met zeep bij de wastafel en eentje met een haar- en body-shampoo in de douche. “Veel beter beter voor het milieu natuurlijk!” riep ik tegen Lief die lag te lezen op bed. En hoewel ik het ook wel een beetje jammer vond dat ik nou niets kon meenemen (half lege shampooflesje is het enige wat ik meeneem uit hotels), was het toch best goed, dat milieubewuste.

Omdat ik niets hoefde dit weekend (behalve een fietstochtje van een kilometer of 25 omdat mijn Lief graag iets actiefs in de buitenlucht wilde doen) had ik genoeg tijd om na te denken over de dingen waar ik blij van word in een hotel.

Ik begin vast met een rijtje blije dingen. Vul jij het verder aan?

Dingen in hotels waar ik blij van word (in geheel willekeurige volgorde)
- Grote badhanddoeken.
- Lekker eten.
- Een fijne loungehoek met relaxte banken en stoelen waar ik kan lezen of wordfeuden op mijn iPad en lekkere Latte Macchiato’s kan kan bestellen,
- Gratis WIFI (zie wordfeuden).
- Vriendelijk en attent personeel.
- Een fijne en mooie inrichting.

En kijk, mijn hotelkamer van afgelopen weekend was nogal saai, ouderwets en standaard, het restaurant en de loungehoek waren modern en vol kleur met leuke kunst en mooie foto’s ingericht. Er was gratis WIFI en attent personeel. Een van hen gaf me zelfs twee kleine cadeautjes uit de ‘kindermand’ mee voor mijn dochter en zoontje thuis. Zo, dat is veel leuker dan een halfleeg shampooflesje!

Bij de lunch op zondagmiddag kreeg ik al heimwee; kijk zelf maar hoe lekker die lunch eruit zag:
Ik ben benieuwd naar jullie dingen waar je blij van wordt!

Lees ook:Vakantie op Sint Maarten winnen? Inclusief vlucht en hotel!
Lees ook:Globetrotter van de Week: Daniël Kegel
Lees ook:Please disturb!
Lees ook:Voor miljoenen gestolen uit hotels
Lees ook:Column: Toiletpapier vouwen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hoteldebotel; dingen in hotels waar ik blij van word

  1. Tanja. H

    Heel leuk stukje, zo herkenbaar. Ik neem ook alleen de zeepjes en zo mee. Moet je eens naar Muzeumhotel Delft gaan, daar ligt op de badkamer van alles. Tot ingepakte washandjes aan toe. Het hotel is een heeeel apart gebouw met allelei hoekjes en hoogteverschillen. Enne………. grote handoeken, vriendelijk personeel, een heerlijk ontbijt, wifi, ook op de kamer. Verder midden in het oude centrum van Delft, vlakbij een scheve kerktoren.

      /   Reply  / 
  2. Margje Heida Auteur

    Klinkt goed Tanja! :-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>