Review: Easy overnachten in easyHotel Brussel

easybrussel

Een maand geleden mocht ik een nachtje proefslapen in het splinternieuwe easyHotel in hartje Brussel. Het was mijn allereerste keer in een easyHotel. Of het zo easy was, lees je hieronder.

Na een treinrit van 5 uur kwamen wij (een vriendin en moi) aan in Brussel. We kwamen middenin Brussel terecht en het was de eerste keer dat wij deze stad bezochten. Het was fris en we zochten eerst een café op. Na een kop soep gingen we eerst de winkelstraat in, aten nog een overheerlijke, maar calorierijke wafel, kochten een tas en kwamen we uiteindelijk uit bij Manneken Pis, die voor de gelegenheid iets had aangetrokken. Na een tour gingen we op zoek naar het hotel. Het was vlakbij de winkelstraat, maar aangezien de mobiele wifi het niet deed, hadden we geen idee waar we precies moesten zijn.

Op naar de info op de Grote Markt, ze wisten niet zo goed waar de Rue d’Argent (Zilverstraat) lag en deze stond ook niet op de kaart. Ook het easyHotel was nog niet bij ze bekend, niet zo vreemd misschien, aangezien het hotel pas 2 dagen eerder open was gegaan. Na een hele uitleg toch maar de goede kant opgestuurd en via een aantal omzwervingen kwamen we, via de opera, in een zijstraatje terecht en daar stond het logo van easyHotel al te pronken.

We stapten naar binnen en kwamen in de lobby terecht, compleet met frisdrank- en snackautomaat en een informatiehoekje met allemaal folders en magazines over Brussel. De inrichting was strak en in de kleuren van easyHotel. We gingen inchecken en een vriendelijke dame hielp ons. De voertaal was Engels of Frans, de receptionistes spraken geen Nederlands. De receptioniste vertelde dat het hotel nog splinternieuw was en dat de selfservice het nog niet deed. De schermen stonden inderdaad op zwart. Geen probleem, de receptionist kon ons wel inchecken.

De receptioniste gaf ons de sleutelkaart en legde het een en ander kort en duidelijk uit. Zo was het mogelijk om met korting te ontbijten in een restaurant vlak in de buurt. Daarnaast gaf ze ons een aantal tips, wat wij allemaal konden doen in Brussel. We stapten de lift in en gingen naar onze kamer. Het bleek een standaard kamer te zijn, met 2 grote bedden, een grote badkamer met douche en toilet, kaptafel, grote spiegel en een inhammetje waar je de jassen op kon hangen.

We hadden uitzicht op een binnenplaats en de tv was nog niet aanwezig, deze zou pas de week erna worden opgehangen. Geen probleem, gelukkig was de gratis wifi al wel aangesloten. Op de site van het hotel stond dat de kamers uitgerust waren met 7-comfort zone matrassen. Geen idee wat dat is, maar de bedden lagen echt heerlijk, zelden zo’n hotelbed gehad dat zo lekker lag, wat een luxe! Ook handig was dat elk bed een eigen stopcontact had en dat er een laptopkluis was. En ga je de kamer uit en sluit je de deur niet goed, dan klinkt er direct een soort van brandalarm, zodat je de deur wel goed afsluit, goed bedacht wel!

Na een diner in een voor ons veel te duur restaurant (oeps) kwamen we weer terug in het hotel. We hadden een beetje teveel gegeten en besloten direct te gaan slapen. Ik heb heerlijk geslapen, mijn vriendin wat minder goed, want door mijn zware verkoudheid snurkte ik de tent zowat uit. Even aankleden, opfrissen (hamdig die pompjes bij de douche en kraan) en tas weer inpakken.

We gaven de sleutel weer terug aan de receptioniste, checkten uit en gingen ontbijten. Het was mijn eerste keer in een easyHotel en het zal niet mijn laatste keer zijn. Slapen in een easyHotel is gewoon eenvoudig en simpel overnachten. Je hebt de luxe van een hotel, maar je kan er alleen niet eten. Het easyHotel is, zeker omdat een hotelkamer niet duur is, ideaal voor backpackers, citytrippers of studenten. Het is mij zeer goed bevallen. Ga je een weekendje naar Brussel, overnacht dan easy in het easyHotel. Een aanrader!

easyHotel Brussel City Centre
Zilverstraat 1, Brussel

easybrussel1 easybrussel2 easybrussel3easybru1 easybru2 easybru3 easybru4 easybru easybru6

Lees ook:Nieuw in Brussel: easyHotel Brussel City Centre
Lees ook:Easyhotel wil uitbreiden in Amsterdam
Lees ook:Dit weekend: Easy overnachten in Brussel
Lees ook:easyHotel Amsterdam City Centre South viert 5 jarig bestaan
Lees ook:Brussel krijgt easyHotel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>