André Rieu helpt gedupeerde gasten failliet Maastrichts hotel uit de brand

Vrijthofrieu

Een paar weken geleden ging Hotel Anna’s op het Vrijthof in Maastricht failliet. Het hotel is dicht en tientallen zo niet honderden gasten die in juli naar de concerten van André Rieu gaan, moeten op zoek naar een nieuw verblijf. Maar dat is vrij lastig omdat veel hotels al zijn volgeboekt voor die periode. André Rieu zelf is begaan met zijn fans en schiet te hulp.

De fans, onder wie hele gezinnen en families, hadden bij de onlangs failliet verklaarde horecazaak een all-in arrangement, inclusief meergangendiner en eventuele overnachting, geboekt en betaald voor één van de 7 Rieu-concerten op het Vrijthof, volgende maand.

Het gaat om 700 fans uit binnen- en buitenland, voor het goedkoopste arrangement betaalden zij 80 euro, per persoon. Aangezien de gasten het geld allemaal hebben overgemaakt en nog niks hebben teruggekregen, zijn zij ernstig gedupeerd geraakt.

De curator laat weten dat het hotel voor bijna 70.000 euro aan niet geleverde Rieu-arrangementen heeft verkocht. Veel fans zijn boos en verdrietig en hebben bij de politie aangifte gedaan van fraude en oplichting. De curator is nu al een tijdje in gesprek met André Rieu en zijn zoon Pierre.

André zag het probleem met lede ogen aan en wil zijn fans helpen. Zoon Pierre Rieu, productieleider van de Maastrichtse stehgeiger, bevestigt aan 1limburg.nl dat alle gedupeerden zonder extra kosten ‘gegarandeerd’ toegang krijgen tot een van de Vrijthofconcerten.

Pierre is verder ook druk in overleg met andere horeca-ondernemers in Maastricht om gedupeerde fans voorafgaand aan het concert ook nog een gratis meergangendiner aan te bieden in een van de restaurants in de binnenstad. Daar hadden de fans al voor betaald. Of dat gratis diner ook echt doorgang zal vinden, weet Rieu pas volgende week.

De 7 Vrijthof-concerten van André Rieu en zijn Johann Strauss-orkest zijn inmiddels zo goed als uitverkocht.

Bron: 1limburg.nl 

Lees ook:The Rolling Stones gespot in Limburgs hotel
Lees ook:Hotel De Schinvelder Hoeve failliet
Lees ook:Hotel New York en Philharmonisch Orkest gaan samenwerken
Lees ook:Fans van Justin Bieber bellen hotel in Londen plat
Lees ook:Nieuw in Maastricht: Kaboom Hotel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>