Foto’s: Opening Watertorenhotel Akkrum

watertorenhotel

Vorige week vrijdag was de opening van de Watertorenhotel in Nes, vlakbij het Friese Akkrum. Ik was erbij, net als de rest van Akkrum en Nes.

Vanaf 15.30 uur was iedereen welkom om een kijkje in dit bijzondere hotel te nemen. En aangezien het heerlijk warm weer was, stond iedereen al in de rij om dit hotel te bekijken. De rode loper was uitgerold en naast de toren stond een grote partytent waar je een hapje (ouderwetse worst en kaas) en een drankje kon krijgen. Ook kon je hier de voucher inleveren en zo kans maken op een gratis overnachting.

Ik heb zelf een uurtje in de rij gestaan, geïnteresseerden mochten namelijk in groepjes van 6 naar boven. Ik gingmet de lift omhoog en binnen 30 seconden was ik boven. Daarna moest ik nog 4 trappen op, het hotel is helaas niet geschikt voor mindervaliden en mensen met hoogtevrees, en kwam je in een halletje. In het voormalig waterreservoir  zijn 2 luxe suites gerealiseerd welke de naam AQUA en TURREM dragen. Deze namen zijn afgeleid uit de Latijnse woorden Water en Toren.

De suites zijn echt prachtig en bestaan uit 2 lagen. De eerste laag bestaat uit het woongedeelte, met een relaxte grote bank, grote tv en keuken, en de badkamer, met een groot bad in de vorm van een hart. Ik kon overal naar buiten kijken en ik had zo een geweldig uitzicht over de weilanden en ik kon zelfs Heerenveen en Leeuwarden zien liggen. Op de 2e laag/verdieping kun je slapen op een heerlijk groot bed met alles erop en eraan. De 2e verdieping bereik je met een trap en deze verdieping is helemaal open, zodat je een leuk zicht op de woonkamer en buiten hebt.

Wat ik ook zeer leuk vond, waren de kleine details in de kamers, die je nog doen herinneren aan de vorige bestemming van de toren. Zo is onder andere het trappetje gebleven. Na de bezichtiging van beide suites, ging ik weer naar beneden en stond Foppe de Haan beneden om het hotel officieel te dopen. Foppe moest een touwtje doorknippen, zodat de fles champagne stuk zou slaan op de toren. Stiekem ging dat tot 2 keer toe fout, maar de 3e keer was scheepsrecht en raak. Hopelijk krijgt dit bijzondere hotel veel bezoekers en kunnen zij ook genieten van dit mooie uitzicht.

De watertoren is in 1957 gebouwd en staat in Nes, een dorpje vlakbij Akkrum. Overnachten kan al vanaf 250 euro, maar daar krijg je dan wel gratis en voor niks een geweldig uitzicht bij. Het ontbijt kan je laten bezorgen of zelf even naar de bakker om de hoek lopen.

Watertorenhotel Nes
Kleasterwei 19 Nes/Akkrum

watertoren1 watertoren2 watertoren3 watertoren4 watertoren5 watertoren6 watertoren7 watertoren8 watertoren9 watertoren11 watertoren12 watertoren13 watertoren15

Lees ook:6 mei: Opening, open huis en winactie Watertorenhotel Nes
Lees ook:Nieuw in Akkrum: Watertorenhotel Nes
Lees ook:Plannen voor hotel in watertoren Akkrum
Lees ook:Te koop: Hotel De Koperen Hoogte
Lees ook:Plannen voor luxe hotel bij Doetinchemse Watertoren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>