ADE: Hotline illegale vakantieverhuur weer open

ade

Het dancefestival ADE in Amsterdam is in volle gang. Alle dj’s zijn in de stad en overal zijn feestjes. De hotels zitten overvol en huiseigenaren profiteren massaal van de vraag naar goedkope hotels. Voor de gemeente Amsterdam is dat reden genoeg om de hotline voor illegale hotels weer open te stellen.

Tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) is de hotline tegen illegale vakantieverhuur geopend. Denk jij dat je buurman zomaar zijn appartement aan toeristen verhuurd? Of is er overlast in de buurt? en wil jij een melding doen van illegale vakantieverhuur?  Dat kan je vanaf 20 oktober tot en met zondag 23 oktober tussen 14:00 en 21:00 uur via het telefoonnummer 14 020 een melding doen . Je wordt dan direct verbonden met een team van handhavers die bij een gegronde melding de woning gelijk bezoeken.

Vakantieverhuur van je eigen woning is toegestaan in Amsterdam, maar daar zijn duidelijke regels voor. Dit betekent dat u niet meer dan 60 dagen per jaar mag verhuren en aan niet meer dan vier personen tegelijkertijd. Als een appartement deel uitmaakt van een Vereniging van Eigenaren (VvE) moet ook de VvE akkoord gaan met vakantieverhuur.

Uit een inventarisatie van de gemeente Amsterdam blijkt dat er in het Burgwallengebied veel woningen worden aangeboden voor vakantieverhuur. Net als eerder in de Haarlemmerbuurt zal de gemeente intensiever in deze buurt gaan controleren op illegaal aanbod van vakantieverhuur.

De ADE hotline is een extra service voor Amsterdammers om overlast te kunnen melden in een periode waarin er extra veel toeristen in de stad zijn. De meeste mensen die de hotline bellen klagen over geluidsoverlast die wordt veroorzaakt door huurders van illegale hotelappartementen. Na een gegronde melding komen de handhavers direct langs. Bellen naar de hotline heeft dus alleen zin als er op dat moment toeristen in de woning aanwezig zijn.

Lees ook:Zomer Hotline: Gemeente Amsterdam ontdekt 20 illegale hotels in juli
Lees ook:Gemeente Amsterdam start weer met kliklijn illegale hotels
Lees ook:Eigenaar illegaal Amsterdams hotel vol met bedwantsen krijgt dikke boete
Lees ook:Amsterdam wil meldplicht voor vakantieverhuur woningen
Lees ook:Vakantieverhuur Amsterdam voortaan verplicht melden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>