Halloween: 6 x overnachten in een spookhotel

spookhotel

Maandag is het Halloween. In Amerika en Canada verkleden kinderen zich en gaan langs de huizen om snoep te vragen. Hier hebben we dat (nog) niet, maar voor de volwassenen zijn er vele Halloween-feesten. Ben je nu een echte thrillseeker en ben je nergens bang voor? Ga dan eens in een spookhotel overnachten.

Halloween vindt zijn oorsprong in het oude Engeland, waar de Kelten het nieuwe jaar ‘Samhain’ op de vooravond van 1 november vierden. Ze geloofden dat die avond ook de doden naar de aarde terugkeerden. En juist in Engeland kom je een paar van die spookhotels tegen. Maar ook buiten Engeland kun je overnachten in ‘enge’ hotels. Hieronder een lijstje van 6 hotels waar je misschien ook wel geesten tegenkomt:

Hotel Mastbosch. Breda
We beginnen in eigen land. Het schijnt dat in Hotel Mastbosch in Breda een Belgisch meisje rondzweeft. Meerdere gasten maakten onafhankelijk van elkaar een melding van deze ‘verschijning’. Het zou hier gaan om een meisje dat in de Tweede Wereldoorlog  vermoord is door de Duitsers. Sindsdien zweeft ze door het hotel.
Wil je weten of dit verhaal wel waar is? Reserveer je kamer dan nu via mastbosch.nl

Ettington Park Hotel, Stratford-upon-Avon
Dompel jezelf onder in een ware horrorfilm in het neogotische landhuis Ettington Park Hotel, gelegen nabij het historisch Stratford-upon-Avon. Dit hotel, dat in 1963 gebruikt werd voor de film ‘The Haunting’, wordt zelf ook geassocieerd met vele griezelverhalen. Mary, een jonge bediende, die stierf na een ongeluk op het landgoed, dwaalt er vaak rond. Ook twee kinderen die in het jaar 1800 verdronken in de rivier de Stour spoken door de gangen van het landhuis

Hotel Stanley, Colorado
Dit hotel wordt gezien als één van Amerika’s ‘most haunted’ hotels. Het hele hotel schijnt vol te zitten met geesten en er gebeuren hier vaak onverklaarbare dingen. Zo bespeelt de piano zichzelf en laten de geesten zich vaak zien in de hotelkamers. De schrijver Stephen King hoorde van dit hotel, boekte een kamer en maakte ook heel wat mee. In dit hotel, in kamer 217 om precies te zijn, schreef Stephen the Shining. Het hotel maakt hier dankbaar gebruik van en biedt gasten verschillende geest-rondleiding aan.

The Swan Hotel, Suffolk
Goed verborgen in het platteland van Suffolk ligt het Swan Hotel, ooit een bloeiende herberg, waar de geest van de vroegere huishoudster nog steeds zou rondhangen. Volgens de legende pleegde ze zelfmoord in kamer 15, waar zich vroeger de vertrekken van het personeel bevonden. Verschillende gasten die al in deze kamer overnachtten, beschreven hoe de geest van de huishoudster midden in de nacht in de kamer stond. Durf jij het licht uit te doen?

Langham Hotel, London
Langham Hotel, met 5 sterren, is al een oud hotel. Dit hotel opende in 1865 en heeft al heel wat bekende gasten over de vloer gehad, waaronder George Orwell en Charless de Gaulle. Niet alleen bekende namen, maar ook bekende geesten houden van dit hotel. In kamer 333, ook wel ‘The Most Haunted Hotel Room’ van Londen genoemd, zijn er verschillende geesten waargenomen. Personeel en gasten willen ook niet op deze kamer verblijven. Zo zweeft hier een Duitse prins in de kamer rond, die vanuit deze kamer uit het raam is gesprongen. Ook Napoleon III is vaak gezien hier. Maar dat is niet alles, in de gangen kom je al gauw de ober tegen, deze spookt rond met een enorme wond in zijn gezicht.

Hunter Prince & Dracula Hotel, Turda
Laten we ook de echte Prins der Duisternis niet vergeten deze Halloween. Wie graag wat verder van huis verblijft, kan het Hunter Prince & Dracula Hotel bezoeken in Roemenië. Dit is niet het echte verblijf van Dracula, maar het heeft er wel veel van weg. Het hotel, gelegen in het hart van Transsylvanië, lijkt overdag gewoon een middeleeuws kasteel, maar oogt ’s nachts heel sinister. Het hotel is helemaal in de stijl van Dracula ingericht, met schedels en opgezette dierenkoppen: de perfecte setting voor een Halloween-tripje. Je kan zelfs jagen in de omliggende bossen!

Lees ook:Halloween: Overnachten in een spookhotel
Lees ook:Halloween: Overnachten in een spookhotel
Lees ook:Stanley Hotel in Colorado krijgt horrormuseum
Lees ook:Nu bij Airbnb: Win een overnachting in de Catacomben van Parijs
Lees ook:Berucht Amerikaans spookhuis wordt hotel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>