Programma Hotelnacht 2017 bekend

hotelnachtams

Over een week begint de 5e editie van de Hotelnacht weer. Dit keer is er alleen een Hotelnacht in Amsterdam. Het programma van dit evenement is nu bekend en daar zitten bijzondere evenementen tussen.

De Hotelnacht zal gehouden worden op 14 januari. Tijdens de Hotelnacht laten de hotels zien hoe gastvrij ze zijn en openen de deuren voor hun stadsgenoten. Voor een speciale prijs kunnen de stadsgenoten dan in bijzondere en luxe hotels overnachten. Naast de hotels konden deelnemers van dit evenement ook genieten van diverse culinaire en culturele feestjes in die hotels. Hieronder een overzicht van de leukste feestjes.

Tijdens Hotelnacht verandert het Conservatorium Hotel in The Grand Budapest Hotel. Compleet met de potsierlijke Mendl’s Pastry en Lobby Boy Cocktails. Wil je cocktails leren maken? De beste vrouwelijke bartender van de wereld, Tess Posthumus geeft een cocktail-workshop in hotelbar The Tailor van NH Collection Krasnapolsky. En wat dacht je van Cocktail Curling op het dakterras van DoubleTree by Hilton of een romantisch huwelijksfeest in de trouwkapel van het Renaissance Hotel? Het Marriott Hotel, dat momenteel wordt verbouwd, tovert de bouwplaats om in een slopende silent disco en serveert ‘deconstruction cocktails’. Liever bubbels? Reserveer dan voor Amstel’s Pool Party.

Sommige hotels houden een mooie Hotelnacht-traditie in ere, vanwege bewezen succes. Voor de vijfde keer organiseert Hampshire Hotel American een American Comedy Dinner, dit keer met niemand minder dan Greg Shapiro in de hoofdrol. Conscious Hotel organiseert opnieuw het succesvolle Bierfeest.

Ook Lloyd kiest gewoontegetrouw voor een bijzondere avond vol cultuur & comedy. Lloyd Hotel & Culturele Ambassade presenteert in samenwerking met RIGHTABOUTNOW INC. een brutale doch zweverige line-up van urban performers in spoken word, stand-up comedy en drag, met een flinke dosis absurde humor.

Geschiedenis van de Hotelnacht
5 jaar geleden begon Amsterdam met dit evenement, Rotterdam en Den Haag volgden snel en het evenement was gelijk een succes.Vorig jaar viel de belangstelling in laatstgenoemde steden tegen, waardoor er dit jaar alleen een Hotelnacht in hartje Amsterdam is.

Het idee voor dit hotelfestival ontstond nadat trendwatcher Vincent van Dijk één jaar lang in alle 365 hotels van Amsterdam sliep en zo kon ervaren hoe leuk het is om toerist in eigen stad te zijn. Van Dijk: “Door de bril van een toerist bekijk je je stad op een andere manier. Je doet dingen die je normaal doet als je een andere stad bezoekt en niet zozeer in je eigen stad. Dit geeft een totaal nieuwe ervaring en ontdekking van je eigen stad.”

Via deze site kun je Hotelnacht tickets aanschaffen die toegang geven tot verschillende feestjes of een speciaal Hotelnacht Ticket waarmee je ook naar het eindfeest Roomservice kunt gaan.

Lees ook:Hotelnacht 2017: Vroegboekactie gestart
Lees ook:Hotelnacht gaat uitbreiden naar andere steden
Lees ook:Hotelnacht 2016: Vroegboekactie gestart
Lees ook:Hotelnacht: Vroegboekkorting voor Amsterdammers
Lees ook:16 & 17 januari: Hotelnacht 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>