Hotelnacht: 2.500 Amsterdammers overnachten in hotel in eigen stad

hotelnachtams

Afgelopen weekend vond voor de vijfde keer de Hotelnacht plaats in Amsterdam. Maar liefst 2.500 Amsterdammers bleven overnachten in één van de bijna 40 deelnemende hotels en meer dan 7.500 mensen bezochten de 65 verschillende hotelfeestjes. Voor het eerst was de Hotelnacht helemaal uitverkocht.

Pool Party
Een Pool Party in het Amstel Hotel, een Ballenfeest in art’otel, een cocktailworkshop van Tess Posthumus bij NH Collection Krasnapolsky, Cocktail Curling op het dak van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station en een knallend eindfeest Roomservice bij Hotel Arena. Dit is slechts een greep uit het veelzijdige en creatieve programma van de jubileum-editie van de Hotelnacht.

Vakantiestemming
Organisator Vincent van Dijk: “Hotels hebben écht alles uit de kast getrokken om er een geweldig programma van te maken. Overal heerste een positieve vakantiestemming. Het programma duurde in totaal 36 uur lang.” Tijdens de officiële opening bij het Amstel Hotel, benadrukte hij dat hotels ten onrechte de schuld krijgen van de drukte in de stad. “Er wordt veel gezeurd over de drukte, maar we moeten er aan wennen dat Amsterdam een wereldstad is. Hotels geven juist erg veel terug aan de stad, bijvoorbeeld in de vorm van hippe hotelbars, fijne restaurants en wellness-centers. Niet alleen bij luxe hotels, maar juist ook de vernieuwende budget-hotels.”

Toerist in eigen stad
Deelnemers konden niet alleen naar alle feestjes bij de hotels, maar zich ook toerist wanen in eigen stad. Zo konden zij een rondvaart maken door de grachten, een stadstour maken in de bekende rode bus en naar een aantal musea. Het programma duurde tot zondagochtend 5 uur en ging om 6 uur alweer door met een uitgebreid ontbijt met DJ bij The Exchange. Daarna konden mensen naar het Stedelijk voor een yoga-sessie en brunchen bij sterrenrestaurant Vermeer.

Lees ook:Programma Hotelnacht 2017 bekend
Lees ook:Hotelnacht 2016: Vroegboekactie gestart
Lees ook:16 & 17 januari: Hotelnacht 2016
Lees ook:Hotelnacht 2017: Vroegboekactie gestart
Lees ook:Hotelnacht: Goedkoop overnachten in je eigen stad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>