Paleis Soestdijk wordt deels hotel

soestdijk

Altijd al in een paleis willen overnachten? Dat kan over een paar jaar! Paleis Soestdijk staat te koop en zal (deels) omgetoverd worden tot hotel.

Paleis Soestdijk staat, na de dood van Juliana, al 13 jaar leeg. Het pand moet nodig gerenoveerd worden, iets wat de Staat niet kan betalen. In 2015 besloot de regering om het pand te verkopen en kon iedereen zijn plannen voor het paleis insturen. Er kwamen 120 plannen binnen, deze werden teruggebracht tot 3.

Vandaag werd bekend dat MeyerBergman Erfgoed Groep de winnende partij is. De groep koopt het pand en heeft grootse plannen voor het pand. Maar eerst zal er flink gerenoveerd moeten worden. Naar schatting zal dit maar liefst 100 miljoen euro kosten, kost wat, maar dan heb je daarna ook wat.

Op de bovenste verdiepingen komen 14 hotelkamers, waar men straks Koninklijk kan overnachten. Op het landgoed is er straks ook ruimte voor hotels. In de rest van het paleis is er ruimte voor tentoonstellingen. In de Koninklijke Stallen komt horeca en het bosgebied zal straks voor iedereen toegankelijk zijn.

Paleis Soestdijk werd in 1650 gebouwd en is sinds 1815 in gebruik door de koninklijke familie. Prinses Juliana en prins Bernhard namen in 1937, na hun huwelijk, intrede in het paleis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vluchtte de familie naar het buitenland en werd het pand bewoond door Duitse officieren.

Toen Juliana in 1948 koningin werd, werd Soestdijk de koninklijke residentie. Het verloor die titel toen prinses Beatrix in 1980 koningin werd. Juliana en Bernhard bleven tot hun dood in 2004 in het paleis wonen. Sindsdien staat het leeg.

Kun je niet wachten om in het paleis te overnachten? Je zal nog even geduld moeten hebben, over 10 tot 15 jaar zijn de plannen pas gerealiseerd.

Lees ook:Voormalig Paleis van Justitie wordt hotel
Lees ook:Bizarre Hotels: Midden op het meer
Lees ook:Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden wil uitbreiden
Lees ook:Hoteliers azen op Paleis van Justitie
Lees ook:Kanye West ergert Koninklijke familie in hotel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>