Globetrotter(s) van de Week: Nienke en Nick

Nienke Krook en Nick Vullings wonen samen in Sydney, waar Nienke als receptioniste en reisagent en Nick als architect in het hartje van de stad werkt.
“We hebben elkaar in 2008 in een hostel in Sydney ontmoet en hebben sinds die tijd al veel reizen samen gemaakt. Dit jaar hebben we besloten tijdelijk naar Sydney te verhuizen en te kijken of we vanuit het niets een leven daar kunnen opbouwen. Dat is inmiddels goed gelukt: we blijven zelfs nog een jaar!”. Het zijn onze Globetrotters van de Week!

Hoeveel hotels bezoeken jullie gemiddeld per jaar?
Het hangt een beetje van de reis af hoe we overnachten. Meestal gaan we kamperen of slapen we in een backpackers hostel. Gemiddeld genomen slapen we misschien maar 1 of 2 keer per jaar in een hotel, maar dit jaar hebben we ook door India en Nepal gereisd en sliepen we bijna elke nacht wel in een hotel of guest house.

Wat is het meest geweldige hotel in Nederland waar jullie ooit geslapen hebben?
Voor een weekendje weg vonden we via internet het Sandton (tegenwoordig Fletcher) Hotel De Cooghen op Texel. Daar was het heerlijk rustig, middenin het dorp en vlakbij het strand, precies wat we zochten!

Wat is het meest geweldige hotel in het buitenland waar jullie ooit geslapen hebben?
Het Thong Bay Guest House in Luang Prabang, Laos was een waar paradijs. Huisjes met rieten daken, enorme kamers, een badkamer die als een kuuroord aanvoelde en een ontbijt dat op het balkon gebracht werd. Verder was de Fern Lodge in Nelson, Nieuw Zeeland een gebouw met karakter en had het Pullman Hotel in de wijk La Défense in Parijs het lekkerste bed ooit.

Wat is het slechtste hotel waar je geslapen hebt?
De meeste hotels in India en Nepal waren vrij miserabel (met name de bedden en het sanitair). In Agra, India konden we in het Sai Palace Hotel in een kamer niet eens op de wc zitten, omdat er een muur voor stond waardoor je je knieën niet kwijt kon! Er was in India maar één hotel dat ons echt blij verraste, dat was het Ganpati Guest House in Varanasi. De riksja chauffeur riep dat het een erg slecht hotel was (omdat hij er waarschijnlijk geen commissie voor kreeg), maar we zijn toch gegaan. Het was perfect! Vriendelijk personeel, prachtige kamer met keurige badkamer en een balkon met uitzicht op de Ganges.

Heb je ooit wel eens wat meegenomen uit een hotelkamer en wat was dat?
We vinden het altijd wel leuk om iets kleins als een zeepje of notitieboekje als souvenir mee te nemen. Grotere items als handdoeken en badjassen vinden we niet kunnen en laten we dus braaf liggen.

- Ook Globetrotter van de Week worden? Stuur ons een e-mail! -

Lees ook:Globetrotter van de Week: Giacomo Landino
Lees ook:Globetrotter van de Week: Corinne Keijzer
Lees ook:Kaatsheuvel krijgt hotel met supermarkt
Lees ook:Globetrotter(s) van de Week: Claudia en Freek
Lees ook:Globetrotter van de Week: Roelof Weekhout

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>