Onderzoek: Spaanse en Turkse hotelzwembaden levensgevaarlijk

hotelzwembad

Het lijkt zo lekker, na een lange reis even in het zwembad van je hotel plonzen. Maar voordat je het weet heb je glas in je voeten of kom je met je haar in het rooster van het zwembad terecht. Uit onderzoek blijkt nu dat hotelzwembaden in het buitenland levensgevaarlijk zijn.

The Blue Cap Foundation, een organisatie die zich inzet voor veilig zwemwater, heeft onderzoek gedaan naar de veiligheid van hotelzwembaden in het buitenland. Vooral zwembaden in Spanje, Turkije en Egypte blijken levensgevaarlijk te zijn. De organisatie heeft 100 zwembaden in het buitenland getest en wat bleek? 31 van de geteste hotelzwembaden waren onveilig.

31 baden krijgen het stempel ‘levensgevaarlijk’, in de overige gevallen is sprake van een ‘zeer slechte conditie’. Het gaat hier om roosters met een te hoge zuigkracht waar kinderen aan vast kunnen komen te zitten.  Ook vastzittende haren kunnen ongelukken veroorzaken.

Van de tientallen ongelukken per jaar die bij de stichting bekend zijn, blijken kinderen tussen de 7 en 11 jaar het grootste risico te lopen slachtoffer te worden. En jij? Heb jij wel eens een ongelukje gehad in een hotelzwembad in het buitenland? Ik wel namelijk, ik trapte met mijn voeten in glas dat op de bodem lag. En toen? Toen mocht ik naar het ziekenhuis. Dit had natuurlijk voorkomen kunnen worden als er betere controle was geweest. En hopelijk hebben ze dat nu ook.

Bron: AD.nl 

 

Lees ook:Bizar: Man springt van dak hotel in zwembad
Lees ook:Handdoekterreur bij hotelzwembaden: Al 20.000 petities getekend
Lees ook:Schaamteloos: Zo ziet de ligbeddenrace bij hotelzwembaden eruit
Lees ook:Hotelbedden en afstandsbedieningen het smerigst
Lees ook:Egyptisch hotel deelt boetes uit aan zwembadpoepers

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Onderzoek: Spaanse en Turkse hotelzwembaden levensgevaarlijk

 1. Jo

  het zou fijn zijn als er een site bestond waar je na kunt kijken om welke zwembaden dit gaat, zou erg fijn zijn ipv een melding te maken en vervolgens mensen te laten gissen!!

    /   Reply  / 
  1. Lianne van Veen Auteur

   Hallo Jo,

   Dat zou inderdaad fijn en heel handig zijn. De test is natuurlijk maar een momentopname, maar als deze onveilige zwembaden online zouden staan, is dat voor hoteleigenaren weer een trigger om hun zwembad veiliger te maken.

   Op de site van de foundation staan alleen veilige zwembaden, maar dat zijn er nu nog maar 2 en in Nederland. Misschien gaan ze het nog aanvullen, ik zal wel even contact met ze opnemen.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>