Hotel Braams in Gieten verkocht

braams

Goed nieuws voor Gieten. Het eeuwenoude hotel Braams is verkocht. Wie nu de trotse eigenaar is van het hotel, is (nog) niet bekend.

In januari werd Hotel Braams failliet verklaard. De eigenaar had een schuld en het hotel kon niet meer concurreren met de andere hotels en B&B’s in de omgeving. Er waren wel kopers, maar die haakten allemaal af. De curator hoopte op een doorstart, maar dat is niet gelukt. Een paar maanden geleden wilde een zorginstelling het hotel nog kopen, om mensen met autisme in dit pand op te vangen. De gemeente was tegen en de verkoop ging niet door.

In november besloot de curator het hotel online te veilen.  De inboedel werd apart geveild. Tot vorige week donderdag konden geïnteresseerden nog een bod op het pand uitbrengen. Na de veiling konden diverse ondernemingen nog een blind bod uitbrengen. Uiteindelijk werd het hotel verkocht voor  578.500 euro. Wie de nieuwe eigenaar is en wat er nu met het pand gaat gebeuren, is niet bekend.

Het hotel heeft een rijke geschiedenis. Sinds 1617 zit er al een horecagelegenheid in het pand. Eerst was dit een café, vervolgens kwam er een herberg in het pand om daarna te eindigen als hotel.

Bron: RTV Drenthe

Lees ook:Geen doorstart Hotel Braams in Gieten
Lees ook:Veiling: Online bieden op Hotel Braams in Gieten
Lees ook:Crowdfundingsactie voor failliete Hotel Braams in Gieten
Lees ook:Hotel Braams in Gieten failliet
Lees ook:Hotel de Roskam verkocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>