Griekse premier verklaart oorlog aan All Inclusive-hotels

Griekenland heeft een nieuwe regering en dus ook een nieuwe premier. En in plaats van zich druk te maken over de economie, de schulden en de armoede in zijn land, maakt Alexis Tsipras zich druk om hele andere zaken. Tsipras is helemaal klaar met de hotelresorts en wil ze dan ook verbieden.

De nieuwe Griekse premier verklaar de oorlog aan de grote All Inclusive hotels. Volgens Tsipras vloeit van de inkomsten die deze megaresorts binnenhalen niets terug naar de lokale economie en maken toeristen hierdoor geen kennis met het echte Griekenland. De linkse premier wil nieuwe hotelketens verbieden om zich in zijn land te vestigen en bestaande ­resorts zwaarder belasten. “Wij willen terug naar het traditionele, kleinschalige toerisme dat onze lokale handelaars ten goede komt,” laat Tspiras weten.

Ga jij graag naar Griekenland en overnacht jij graag All Inclusive in een hotel. Geen paniek, slechts 2,2% van de hotels in Griekenland zijn All Inclusive-hotels. Op heel wat eilanden bestaat het systeem zelfs niet. En wij willen dat ook zo houden. Dat is wat ­Tsipras bedoelt,” aldus Eleni Skarveli van de Griekse nationale dienst voor toerisme in de Benelux.

Bron: HLN.be 

Lees ook:Mogelijk 2 nieuwe hotels in Alkmaar
Lees ook:Sleeping with the Locals: Boekingssite voor lokale hotels in ontwikkelingslanden
Lees ook:Persoonlijk: Een weekje relaxen in Hotel Platanista op Kos
Lees ook:Tennisheld Andy Murray opent luxe hotel in geboortestreek
Lees ook:BTW omhoog: Ontbijt Griekse hotels direct duurder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>