Herpositionering: Golden Tulip krijgt 4 sterren en richt zich meer op zakenreizigers

Golden tulip vlag

Louvre Hotels Group werkt aan een ingrijpende internationale herpositionering van haar merk Golden Tulip. Het hotel label zal zich in de toekomst meer gaan richten op zakenreizigers die anders willen dan standaard hotelketens. Tegelijkertijd stelt men zichzelf het doel om Golden Tulip als eerste 100% 4-sterren merk te positioneren.

Zakenreizigers zijn veranderd.. maar als het aan komt op het kiezen van het hotel toch ook weer niet. Ook de generaties millenials, die in 2020 de helft van alle zakenreizigers zijn, is op zoek naar een naadloze hotelervaring waardoor zij zaken en privé in balans kunnen houden door de tijd te nemen voor hun aanwezige en virtuele communities. Vandaag de dag keren ze steeds meer hun rug naar hotelketens die gezien worden als saai, gebrek aan charme, niet verrassend of niet authentiek. In deze context, wil Golden Tulip gastvrijheid en de algehele klantervaring naar een hoger niveau tillen.

“Zakenreizigers en toeristen in het algemeen, zijn ‘ervaring-verzamelaars’ geworden, op zoek naar die ene speciale plek of moment dat waardig genoeg is om gedeeld te worden in hun online netwerk. Het verblijf in die ene stad mag niet lijken op het verblijf in elke andere stad. Het moet uitzonderlijk zijn, een mix van lokale authenticiteit en de onmisbare moderne voorzingen. Dit betekent dat hotels niet meer tevreden kunnen zijn met een ‘laatste fase van de reis hotel waar je één keer overnacht’  imago. Het moet een plek zijn om te leven, werken en relaxen, elke dag, de hele dag”, zegt Francoise Houdebine, VP Sales & Marketing van Louvre Hotels Group.

In de verandering van het merk krijgen de hotel een ware make-over. In het midden van het hotel vindt men straks een open en multifunctionele lobby, ontworpen in de stijl van een hedendaagse leefomgeving. De kwaliteit van het eten gaat verder dan de basis wat je zou verwachten, er zijn verrassingen de hele dag door, aangepast aan de hedendaagse hotelgast door te bieden wat zij willen en wanneer ze dat willen. Om de verblijf-ervaring nog meer te verbeteren is er een steeds vernieuwende ‘beauty bar’ beschikbaar voor zakenreizigers om hygiëne producten te kiezen en te gebruiken. Als het weer het toe laat wordt het dak van het hotel omgetoverd tot rooftop bar of terras voor gezellige, panoramische avonden. Waar reizigers herinneringen maken, die ze willen delen met hun vrienden en familie als ze weer thuis zijn.

De komende maanden wordt de nieuwe merkstrategie verder uitgewerkt. Het eerste hotel dat volledig voldoet aan het ‘nieuwe’ Golden Tulip is het 60 kamers tellende Golden Tulip Shanghai dat in het voorjaar van 2017 haar deuren opent. Ook voor de Golden Tulip hotels in de Benelux wordt gekeken naar hoe de nieuwe richting kan worden geimplementeerd.

Met meer dan 1.175 hotels (>100.000 kamers) in 51 landen is Louvre Hotels Group  één van de grootste internationale hotelketens.  De merken Tulip Inn, Golden Tulip en Royal Tulip, bieden in Europa, het Midden Oosten, Afrika, Azië, het Pacifisch gebied en Amerika  een  internationale  standaard aan service en faciliteiten met een persoonlijke touch. Louvre  Hotels  Group  voert  bovendien de  merken  Première  Classe,  Campanile en Kyriad. Louvre Hotels Group is in de Benelux vertegenwoordigd met de merken Golden Tulip en  Tulip  Inn  (37  hotels),  Campanile  (20  hotels) en Première Classe (2 hotels)

Lees ook:Golden Tulip en Make-A-Wish gaan samenwerken
Lees ook:Nieuw Tulip Inn hotel opent oktober 2016 op Schiphol
Lees ook:Droom Deal Dagen: Goedkoop overnachten bij Golden Tulip
Lees ook:Heropening: Golden Tulip Riverside eerste Amsterdamse hotel met 7 sterren
Lees ook:Droom Deal Dagen: Voor 20 euro overnachten bij Golden Tulip

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>