Bijzonder: Starwood opent hotels op Cuba

cuba

Vandaag brengt president Obama een bezoek aan Cuba. Op zich is dat al heel bijzonder. Maar wat ook bijzonder is, is dat Starwood, een hotelketen uit Amerika, heeft aangekondigd dat de keten 2 hotels in het bijzondere land zal openen.

Sinds een jaar mogen Amerikanen weer naar Cuba reizen en zijn de diplomatieke banden weer aangehaald. Hotelconcern Starwood zag kansen en heeft dan een akkoord gesloten over het exploiteren van twee hotels in de hoofdstad Havana. Het is voor het eerst sinds de revolutie in 1959 dat een groot Amerikaans bedrijf wordt toegestaan in Cuba te investeren. Dat had toch nog wel wat voeten in de aarde, want Starwood moest eerst naar het ministerie van Financiën om toestemming te krijgen.

De hotelketen neemt onder andere zijn intrek in het bekende en monumentale Hotel Inglaterra in het hart van Havana. Dit hotel zal grondig gerenoveerd worden. Waar het 2e hotel zich zal vestigen, is nog niet bekend. Ook zijn er plannen voor een 3e hotel, maar dat is nog toekomstmuziek.

Lees ook:Cubaanse Airbnb’s nu boekbaar voor iedereen
Lees ook:Starwood Hotels serveren geen haaienvin meer
Lees ook:W Hotel Amsterdam wil nu al uitbreiden
Lees ook:Verhuurders Airbnb in Amsterdam houden zich niet aan de regels
Lees ook:Opening W Amsterdam uitgesteld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>