Deel Kasteel van Versailles wordt hotel

versailles

Het Paleis van Versailles is een beroemd kasteel en een echte toeristentrekker. Er zijn nu plannen om 3 gebouwen bij het kasteel om te toveren tot hotel.

Het Kasteel van Versailles, in België en Nederland ook wel Paleis van Versailles genoemd, was in de 17de en 18de eeuw de woonplaats van Franse koningen. Het Paleis is enorm en ook het gebied eromheen, met een enorme tuin, is een bezoekje waard. De gebouwen, goed voor een oppervlakte van 2.800 m2, stonden sinds 2008 leeg.

In 2010 waren er al plannen om een hotel in deze gebouwen te vestigen. Er zou een charmehotel komen met 23 kamers, maar het project is nooit van de grond gekomen. Het huidige project is in het leven geroepen in het kader van het nieuwe beleid, om historisch erfgoed tot economisch rendabele investeringen om te vormen. versaillestuin

Volgens de krant Journal du Dimanche is de hotelketen AccorHotels nu één van de geïnteresseerden om het project nu wel te doen slagen.

Bron: HLN.be 

 

Lees ook:Spookkasteel wordt luxe hotel
Lees ook:Paleis Soestdijk wordt deels hotel
Lees ook:Kasteel Kerckebosch in Zeist heeft nieuwe exploitanten
Lees ook:Voormalig Paleis van Justitie wordt hotel
Lees ook:Hotel De Blanke Top in Cadzand-Bad gaat uitbreiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>