Filmpje: Bouw van nieuwe Hilton-hotel Schiphol in 45 seconden

hiltonschiphol

Beeld: Mecanoo architecten

In april startte de bouw van het nieuwe Hilton hotel op Schiphol Airport. Het nieuwe pand, dat een project van Schiphol Real Estate is, vervangt het oude Hilton Hotel bij de luchthaven. Schiphol TV, de informatiezender van Schiphol op Youtube, heeft er een camera op gezet en de bouw gefilmd en dit uiteraard op Youtube geplaatst.

Het nieuwe hotel krijgt een prominente plaats langs de toegangsweg naar de terminal, tegenover het huidige Hilton Hotel. Het oude Hilton Hotel blijft in gebruik tot de nieuwbouw is opgeleverd. En daarna, daarna zal dat gebouw gesloopt worden.

Het nieuwe hotel krijgt 433 hotelkamers, 23 vergaderzalen, een heuse ballroom, een fitness en een spa. Naast deze faciliteiten komt er ook een restaurant, bar en een lounge in het nieuwe hotel. Een overdekte promenade verbindt het hotel rechtstreeks met de terminal. Heel handig voor de toekomstige reiziger dus.

De buitenkant is nu helemaal af. Bouwvakkers zijn nu druk bezig met de binnenkant van het hotel, als alles goed gaat zal het hotel medio 2015 zijn deuren openen.
Benieuwd naar die supersnelle verbouwing? Het filmpje kun je hierrrrr bekijken: http://youtu.be/dBoA2Ffkak8

Bron: Achitectenweb.nl/ Youtube Schiphol TV 

Lees ook:Hilton Hotel Schiphol eerder open
Lees ook:Hilton Schiphol 2 maanden later open
Lees ook:Nieuw op Schiphol: Hilton Amsterdam Airport Schiphol
Lees ook:‘Oude’ Hilton Hotel Schiphol gesloten
Lees ook:Complete inboedel Hilton Schiphol wordt geveild

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>