Voormalig Paleis van Justitie wordt hotel

Amsterdampaleis

Het voormalige Paleis van Justitie aan de Prinsengracht in hartje Amsterdam stond al een tijdje te koop. Het gebouw is met zijn 15.000 vierkante meter een echte publiekstrekker en was dus ook erg interessant voor hoteliers. Hotelketens wilden vorig jaar al het statige pand kopen, om het om te toveren tot hotel. En dat gaat nu ook echt gebeuren.

Het pand aan de Prinsengracht is vandaag voor 61,3 miljoen euro verkocht aan het bedrijf M7 Development B.V. uit Den Bosch. Er waren 9 bedrijven die zich hebben ingeschreven en op het pand hebben geboden. M7 is nu de trotse eigenaar van dit enorme pand. Het bedrijf zal het pand nu omtoveren tot luxe hotel met 5 sterren.

Het gebouw is in 1664 gebouwd, diende eerst als weeshuis en daarna heeft het gerechtshof van Amsterdam 175 jaar in het pand gezeteld. Op 4 oktober 1836 trok het Paleis van Justitie in dit gebouw en bleef 178 jaar in dit gebouw. In april 2013 verhuisde het hof naar het huidige paleis op het IJdok bij het Centraal Station.

Het Brabantse bedrijf werkt samen met een internationale hotelketen in het vijfsterrensegment. Ook de gemeente wilde graag dat het pand een hotel zou worden en is dan ook blij met deze plannen. Wanneer de renovatie begint en wanneer het luxe hotel zijn deuren zal openen, is nog niet bekend.

Bron: AD.nl 

 

Lees ook:Hoteliers azen op Paleis van Justitie
Lees ook:Na commotie: Ondernemer verkoopt Paleis van Justitie door aan Chinese investeerders
Lees ook:Gemeente Amsterdam niet blij met hotelplannen Paleis van Justitie
Lees ook:Stationsplein Utrecht krijgt hotel en winkels
Lees ook:Paleis Soestdijk wordt deels hotel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>