‘Oude’ Hilton Hotel Schiphol gesloten

hiltonschipholl

Afgelopen vrijdag sloot het oude Hilton op Schiphol zijn deuren. Het einde van een tijdperk, maar niet getreurd, het nieuwe hotel zal snel zijn deuren openen.

Het Hilton Hotel op Schiphol opende in 1972 zijn deuren bij de luchthaven. Dit hotel was het 3e luchthavenhotel in Europa. In 2014 begon de bouw van het nieuwe Hilton-hotel tegenover het oude hotel. Het plan was om op 1 oktober open te gaan, maar de openingsdatum is nu op 4 december gezet. De keten hoopt dan dat de werkzaamheden af zijn en dat het hotel klaar is voor gebruik.

Het nieuwe hotel krijgt een prominente plaats langs de toegangsweg naar de terminal, tegenover het huidige Hilton Hotel. Als het nieuwe hotel opent, zal het oude hotel gesloopt worden. Deze locatie krijgt daarna een andere bestemming.

Het nieuwe hotel krijgt 433 hotelkamers, 23 vergaderzalen, een heuse ballroom, een fitness en een spa. Gasten kunnen kiezen uit 8 verschillende kamertypen. Kamerprijzen variëren van 249 euro tot 929 euro voor de Presidential Suite en dat is per nacht. Naast deze faciliteiten komt er ook een restaurant, bar en een lounge in het nieuwe hotel. Een overdekte promenade verbindt het hotel rechtstreeks met de terminal. Erg handig voor de toekomstige reiziger.

Hotelmedewerkers hoeven overigens niet te vrezen voor hun baan, iedereen gaat mee naar het nieuwe hotel.

Bron: Misset Horeca

Lees ook:Nieuw op Schiphol: Hilton Amsterdam Airport Schiphol
Lees ook:Hilton Hotel Schiphol eerder open
Lees ook:Hilton Schiphol 2 maanden later open
Lees ook:Filmpje: Bouw van nieuwe Hilton-hotel Schiphol in 45 seconden
Lees ook:European Hotel Design Award: Hilton Amsterdam Airport in de prijzen gevallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>