Gemeente Amsterdam sluit 211 illegale hotels in 2016

amsterdamm

De zoektocht naar illegale hotels in Amsterdam werpt zijn vruchten af. Werden er in 2015 nog 167 hotels in Amsterdam gesloten, de teller staat dit jaar al op 211.

‘We hebben nog nooit zoveel hotelappartementen gesloten, dit jaar lijkt het een stijging te zijn van 30 tot 40 procent ten opzichte van vorig jaar’, zegt wethouder Laurens Ivens (Wonen) tegen De Telegraaf. Naast dat er hotels zijn gesloten, zijn er ook boetes uitgedeeld. In totaal zijn er 141 boetes uitgedeeld met een totale waarde van 2 miljoen euro.

De gemeente Amsterdam is al jaren op zoek naar onveilige en illegale hotels. De illegale hotels komen aan het licht door administratief onderzoek, klachten van omwonenden of advertenties op internet. In de zomer, als er veel overlast is door de toeristen, is er zelfs een speciale hotline, waar buurtbewoners naartoe kunnen bellen en verdachte zaken omtrent illegale hotels kunnen melden.

De eigenaren krijgen vaak een geldboete van ongeveer 12.000 euro per appartement. In de meeste gevallen voldoen de hotels niet aan de veiligheidsvoorschriften, zo is er vaak geen vluchtplan en zijn brandblussers spoorloos. Eigenaren krijgen de kans om dingen aan te passen, maar zijn deze zaken bij een volgende inspectie niet geregeld, dan zal de gemeente het hotel alsnog sluiten.

 

Lees ook:Amsterdam sluit 66 illegale hotels in centrum
Lees ook:Gemeente Amsterdam sluit weer 3 illegale hotels
Lees ook:Amsterdam sluit 30 illegale hotels in 3 weken
Lees ook:Amsterdam sluit 120 illegale hotels
Lees ook:Gemeente Amsterdam start weer met kliklijn illegale hotels

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>