Vanaf zaterdag: Meldpunt illegale Amsterdamse hotels hele jaar bereikbaar

amsterdamm

Goed nieuws voor Amsterdammers die last hebben van buren die het huis gebruiken als hotel en toeristen die overlast veroorzaken. Vanaf dit weekend is het meldpunt voor overlast van illegale vakantieverhuur het hele jaar, ook in de avond en in het weekend, bereikbaar.

Het meldpunt voor overlast van illegale vakantieverhuur is nu het hele jaar bereikbaar. Speciale interventieteams gaan na een melding direct op pad om een mogelijke overtreding te constateren. Bij een overtreding wordt de aanbieder beboet en de melder op de hoogte gebracht van de afhandeling. Kern van deze intensieve aanpak is dat er direct op overlast wordt gereageerd waardoor de pakkans hoger is.

Bewoners kunnen straks bij een vermoeden van illegale vakantieverhuur doordeweeks tijdens kantooruren en vanaf donderdag tot en met zondag tot 21:00 uur ‘s avonds contact opnemen via 14020 of internet.

Pilot meldpunt 2015 en 2016

In 2015 is gestart met de pilot meldpunt illegale vakantieverhuur. Via dit nummer konden bewoners telefonisch een vermoeden van illegale verhuur melden. De proef is in 2015 positief verlopen en daarom in 2016 herhaald rondom drukke periodes, zoals Pasen, tijdens de zomer en rondom het Amsterdam Dance Event.

Lees ook:Gemeente Amsterdam start weer met kliklijn illegale hotels
Lees ook:Vakantieverhuur Amsterdam voortaan verplicht melden
Lees ook:Illegale hotels Haarlemmerbuurt Amsterdam beboet en gesloten
Lees ook:Amsterdam sloot 167 illegale hotels in 2015
Lees ook:Eigenaar illegaal Amsterdams hotel vol met bedwantsen krijgt dikke boete

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>