Nieuw bij Neckermann: Met Virtual Reality alvast je hotel bekijken

vr

In steeds meer branches wordt Virtual Reality tegenwoordig gebruikt. Bijvoorbeeld om de beleving van een game te versterken, om de rechtbankjury terug te brengen naar een plaats delict of als promotie voor concerten en festivals. Neckermann Reizen omarmt dit fenomeen nu ook om mensen vooraf met hun vakantiebestemming en hotel kennis te laten maken.

Het eerste twee minuten durende Virtual Reality (VR) filmpje is te vinden op de website en het YouTube kanaal van Neckermann.nl en is opgenomen in SENTIDO Letoonia Golf Resort. Dit filmpje laat de belangrijkste hot spots in het hotel zien, zoals het strand, zwembad, hotelkamer en het restaurant. Hierdoor kunnen vakantiegangers alvast echt goed rondkijken in het hotel en een realistische beeld krijgen van de plek waar ze hun vakantie gaan doorbrengen.

In september 2014 begon reisorganisatie Neckermann Reizen als één van de eerste reisorganisaties in Nederland met het inzetten van drone video’s om zo de beleving van een hotel beter te kunnen visualiseren. De vakantie voorpret kon daardoor al eerder starten, bij het bekijken van de video’s die een helikopterview gaven van een hotel.

Nederland is binnen het reisconcern aangewezen om de VR-pilot uit te voeren. Alle andere landen kijken mee of dit aanslaat bij de vakantiegangers waarna zij het ook kunnen omarmen. Het eerste VR filmpje staat nu live en zal binnenkort verder uitgebreid worden met nog drie andere hotels van de Thomas Cook Group. Als de pilot goede resultaten laat zien zullen er samen met de internationale Thomas Cook groep steeds meer VR-filmpjes van hotels en vakantiebestemmingen beschikbaar komen.sentido

“De vakantie voorpret begint al bij het boeken van de juiste accommodatie die past bij de wensen van de klant” aldus Michel Dooijewaard, Content Manager E-commerce van Neckermann Reizen. “Als deze via Virtual Reality opnames van het hotel al een eerste realistische indruk van het hotel kan krijgen draagt dat bij aan het plezier van de voorbereiding op de daadwerkelijke vakantie.

Mensen vinden het leuk als ze vrienden en familie kunnen laten zien waar ze naar toe gaan tijdens hun volgende vakantie en als ze terug zijn kunnen ze laten zien waar ze geweest zijn. Alles draait om inspiratie en experience, om het delen en beleven, en daar spelen wij op deze manier nog meer op in”. Daarnaast is het handig dat de inspiratie video ook zonder VR-bril goed te bekijken is op een smartphone via bijvoorbeeld de YouTube app of op een computerscherm.

SENTIDO Letoonia Golf Resort in Belek, Turkije is in 2015 gerenoveerd en heeft alles voor een perfecte vakantie. Het luxe resort ligt rustig gelegen vlakbij het bos en direct aan het strand. De zwembadliefhebbers komen ook zeker niets te kort, het hotel beschikt over 4 zwembaden met 3 glijbanen.

Wil je het filmpje van het hotel ook bekijken? Dat kan, met of zonder bril, hier: https://youtu.be/pQJcfifTo_4

Lees ook:(Filmpje) Scandic to Go: Pop-up hotelkamer in Scandinavië
Lees ook:(Filmpje) Scandic to Go: Pop-up hotelkamer in Scandinavië
Lees ook:Hotelgast waarschuwt voor stelende schoonmakers
Lees ook:Hotel op Ibiza gebruikt innovatieve Facebook campagne
Lees ook:Schaamteloos: Zo ziet de ligbeddenrace bij hotelzwembaden eruit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>