Bizarre Hotels: Ice Hotel Jukkasjärvi

Tweehonderd kilometer ten noorden van de poolcirkel in het Zweedse Lapland vind je het dorpje Jukkasjärvi aan de rivier de Torne. Van het kristalheldere water uit deze rivier wordt ieder jaar opnieuw het grootste en meest unieke ijshotel ter wereld wordt gebouwd. Een hotel dat er elk jaar weer anders uitziet.

Om het ijshotel perfect in tact te houden kan de binnentemperatuur natuurlijk niet boven het vriespunt liggen, deze ligt dan ook tussen de -5 en -8 graden Celsius. Toch voelt het niet zo koud aan, omdat de buitentemperatuur al gauw rond de -30 graden Celcius ligt. Ondanks dat het hotel van ijs en sneeuw is gemaakt heeft het de luxe en comfort van een normaal hotel. Het hotel heeft verschillende kamers en suites.

Het hotel wordt al 21 jaar elk jaar opnieuw opgebouwd. Er is zelfs een kerk gemaakt van ijs, waar je eventueel jouw sprookjeshuwelijk kunt laten voltrekken en een bar compleet van ijs. Geen wonder dat jouw drankje dan ook ijs- en ijskoud is. Het hotel is maar een paar maanden per jaar open en je kunt een kamer huren vanaf 199 euro per persoon.

Overigens opende dit weekend in Zwolle het eerste ijshotel van Nederland zijn deuren. Het hotel is onderdeel van het ijssculpturenfestival dat de komende weken in de stad wordt gehouden. Hier slaap je voor 99,50 per persoon.

Lees ook:IJshotel Zweden weer open
Lees ook:Terug van weggeweest: IJshotel in Zweden
Lees ook:IJshotel Lumen: een ‘coole’ ervaring
Lees ook:Hotel Verta, Londen: a warm welcome
Lees ook:IJshotel Zweden straks hele jaar door geopend

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Bizarre Hotels: Ice Hotel Jukkasjärvi

 1. Suzanna

  Super cool! Een paar nachten in ijshotel Jukkasjärvi in Lapland staat al jaren hoog op mijn “to do list”! Zwolle is “iets betaalbaarder”, dus ik heb zojuist een nacht in het ijshotel Lumen geboekt! Ik kan niet wachten daar te mogen slapen. Eindelijk in een ijshotel slapen… YES! Ik ben lyrisch en heb er zo’n zin in… Omg… Bedankt voor de tip Angel :)

    /   Reply  / 
 2. Redactie Auteur

  We zijn benieuwd naar je ervaring in het hotel in Zwolle. We verwachten uiteraard wel uitgebreid verslag natuurlijk!

    /   Reply  / 
 3. Suzanna

  Oké, zal ik doen. Komt goed :)

    /   Reply  / 
 4. Suzanna

  Inmiddels hebben we een nacht in IJshotel Lumen geslapen. Het was geweldig. Echt een hele bijzondere ervaring. Onvergetelijk. Fantastisch!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>