Terug van weggeweest: IJshotel in Zweden

ijshotel

Koukleumen opgelet! Vanaf 11 december kun je weer overnachten in het IJshotel. Je moet er wel even een eindje voor rijden, maar dan heb je ook wat. Het IJshotel staat namelijk in Zweden.

Het IJshotel zal voor de 26e keer zijn ijsdeuren openen. Het IJshotel staat in Jukkasjärvi, een klein plaatsje 200 km boven de poolcirkel. Het hotel bestaat geheel uit, hoe kan het ook anders, ijs en sneeuw. Het ijs komt uit de bevroren Tornerivier. Bouwers en artiesten gaan aan het werk met reusachtige blokken ijs en na maanden van uitzinnig hakken, snijden en beeldhouwen, is het IJshotel inclusief ijsbar, klaar voor gebruik.

De hotelkamers hebben allemaal verschillende designs, waaronder een kamer met een levensgrote ijsolifant. Ook een bijzondere kamer is de ‘Love Capsule’, waar stelletjes lekker kunnen knuffelen onder rendierhuiden. Heb je het toch koud gekregen? Dan kun je naar de bar voor een lekker glaasje warme chocolademelk. Ben je bang dat je bevriest? Nergens voor nodig, je krijgt bij aankomst een paar dikke jassen en slaapzakken te leen.

Mocht het ijshotel toch te ijzig voor je zijn, geen nood, naast het hotel staan diverse chalets en hotelkamers, gemaakt van hout en lekker warm.

Lees ook:IJshotel Zweden weer open
Lees ook:IJshotel Zweden straks hele jaar door geopend
Lees ook:IJshotel Lumen: een ‘coole’ ervaring
Lees ook:Bizarre Hotels: Ice Hotel Jukkasjärvi
Lees ook:Globetrotter van de Week: Oscar Schade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>