IJshotel Zweden straks hele jaar door geopend

ijshotel

Vanaf 11 december is het IJshotel in hartje Zweden weer terug van weggeweest. Het hotel zal voor het 26e jaar zijn ijsdeuren openen. Voorheen zou het hotel in de lente weer smelten, maar de bouwers hebben nu andere plannen met het bijzondere hotel.

Bouwers en architecten zijn nu namelijk van plan om een nieuw Ice Hotel te bouwen, eentje die het hele jaar open zal blijven. De bouwers willen een nieuw, steviger hotel creëren die ook in de zomer, als de zon altijd schijnt en de nacht geen nacht is, geopend is. Het zal dan een stuk warmer zijn, waardoor het niet extreem koud, maar koel is in het hotel. Door middel van zonne-energie en zonnepanelen zal het hotel gekoeld worden.

Terug naar het IJshotel van nu. Het IJshotel staat in Jukkasjärvi, een klein plaatsje 200 km boven de poolcirkel. Het hotel bestaat geheel uit, hoe kan het ook anders, ijs en sneeuw. Het ijs komt uit de bevroren Tornerivier. Bouwers en artiesten gaan aan het werk met reusachtige blokken ijs en na maanden van uitzinnig hakken, snijden en beeldhouwen, is het IJshotel inclusief ijsbar, klaar voor gebruik.

De hotelkamers hebben allemaal verschillende designs, waaronder een kamer met een levensgrote ijsolifant. Ook een bijzondere kamer is de ‘Love Capsule’, waar stelletjes lekker kunnen knuffelen onder rendierhuiden. Heb je het toch koud gekregen? Dan kun je naar de bar voor een lekker glaasje warme chocolademelk.

Ben je bang dat je bevriest? Nergens voor nodig, je krijgt bij aankomst een paar dikke jassen en slaapzakken te leen. Mocht het ijshotel toch te ijzig voor je zijn, geen nood, naast het hotel staan diverse chalets en hotelkamers, gemaakt van hout en waar de kachel altijd aan is.

Wanneer dit IJshotel smelt, zullen bouwers beginnen met de bouw van het nieuwe hotel. Het hotel moet in de zomer van 2016 dan zijn deuren openen.

Bron: travelandleisure.com

 

Lees ook:IJshotel Zweden weer open
Lees ook:Terug van weggeweest: IJshotel in Zweden
Lees ook:IJshotel Lumen: een ‘coole’ ervaring
Lees ook:Bizarre Hotels: Ice Hotel Jukkasjärvi
Lees ook:Globetrotter van de Week: Oscar Schade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>