Mekka krijgt grootste hotel ter wereld

mekka

In het Midden-Oosten staat al het meest luxueuze hotel ter wereld, de Burj Al Arab in Dubai, maar nu krijgt deze regio ook het grootste hotel ter wereld. In 2017 zal in Mekka het Abraj Kudai Hotel zijn deuren openen.

Het grootste hotel van de wereld staat nu nog in Las Vegas, Het MGM Grand met 6.198 kamers, maar zal over 2 jaar worden ingehaald door het enorme hotelcomplex in Mekka. De bouw is inmiddels begonnen. Het hotel krijgt 12 torens, 10.000 kamers, een shoppingcenter, een parking voor 3.000 auto’s en 5 verdiepingen voor de koninklijke familie. Ook komen er bovenop het hotel niet 1 maar 4 heliplatformen, wel zo handig als de parkeerplaats vol is. Mocht je in dit hotel overnachten, dan kan je straks kiezen uit maar liefst 70 restaurants.

Overigens beschikt dit hotel niet over een zwembad en kun je geen biertje drinken in het restaurant. Alcohol is namelijk verboden. Het hotel ligt op 2 kilometer afstand van de beroemde en heilige Al-Masjid al-Haram-moskee. Het kostenplaatje voor de Abraj Kudai bedraagt 3,1 miljard euro, kost wat, maar dan heb je ook wat.

Bron: Ad.nl 

Lees ook:Filmpje: Australië krijgt grootste hotel ter wereld
Lees ook:Zoover start met petitie tegen handdoek-terreur bij hotelzwembaden
Lees ook:World Travel Awards: Hotel La Mamounia Marrakech beste hotel ter wereld
Lees ook:Nieuw in Amsterdam: W Amsterdam
Lees ook:Schaamteloos: Zo ziet de ligbeddenrace bij hotelzwembaden eruit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>