TV-tip: Documentaire Burj al Arab op NPO Doc

burjalarab

Vorige week schreef ik al over het Burj al Arab, het duurste en hoogste hotel ter wereld. Maandag is er op themakanaal NPO Doc een documentaire over dit beroemde hotel te zien.

De Burj al Arab, gelegen in Dubai, is met 320 meter een van de hoogste hotels ter wereld. Het hotel is ontworpen in de vorm van een zeil en is het icoon van Dubai. Ontwerpers hebben een flinke uitdaging gehad aan het maken van dit gebouw: het moet bestand zijn tegen de hitte én tegen de golven die tot twee meter hoog kunnen worden. Het paleis is ook van binnen fascinerend: alles wordt via de techniek geregeld, zelfs de gordijnen gaan automatisch open en dicht..

In dit hotel is alles groots en over de top. Zo heeft het hotel de grootste atriumhal ter wereld, het Vrijheidsbeeld past er met gemak in. Ook het interieur is adembenemend mooi, of vreselijk kitsch als je geen liefhebber bent. In het interieur is onder meer 1500 m² 24-karaats bladgoud en 25.000 m² marmer gebruikt.

Het hotel heeft 202 kamers en dat zijn geen gewone kamers. De kleinste kamers hebben een oppervlakte van 169 m² en de grootste kamer meet 780 m². De prijzen voor de minst dure kamers liggen tussen de  820 en  6.000 dollar per nacht. Je kan ook, als je echt geld over hebt, in de 2 penthouses overnachten, deze kamers kosten 30.000 en 50.000 dollar per nacht.

Benieuwd naar deze documentaire? Kijk dan maandagavond om 20.25 uur naar themazender NPO Doc op kanaal 110 (Caiway), 212 (Ziggo/UPC) of 102. (KPN)

 

Lees ook:Het enige 7-sterren hotel ter wereld
Lees ook:Vanuit je luie stoel: Gratis rondleiding door het duurste hotel ter wereld
Lees ook:Marriott Marquis, hoogste hotelgebouw in Dubai
Lees ook:Mekka krijgt grootste hotel ter wereld
Lees ook:Hotel in Dubai maakt gebruik van gouden iPad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>