Vanuit je luie stoel: Gratis rondleiding door het duurste hotel ter wereld

burjalarab

Heb je altijd al eens in het duurste hotel ter wereld willen slapen, maar kan je de vraagprijs van 15.000 dollar per nacht net niet betalen. Geen nood, want je kan nu gratis en voor niks een rondleiding door dit luxe hotel krijgen. En je hoeft er niet eens voor naar Dubai te reizen.

Ik heb het natuurlijk over het Burj Al Arab hotel, het eerste en enige hotel met 7 sterren, in Dubai. Hier is alles goud, goud, goud wat er blinkt. Het hotel bevindt zich in zee op een kunstmatig eiland. Het gebouw is 321 meter hoog, via een brug met het vasteland verbonden en is gebouwd in de vorm van een zeil van een Dhow, een Arabisch schip, omdat boten een belangrijke rol spelen in Dubai.

In dit hotel is alles groot en over de top. Zo heeft het hotel de grootste atriumhal ter wereld, het Vrijheidsbeeld past er met gemak in. Ook het interieur is adembenemend mooi, of vreselijk kitsch als je geen liefhebber bent. In het interieur is onder meer 1500 m² 24-karaats bladgoud en 25.000 m² marmer gebruikt.

Het hotel heeft 202 kamers en dat zijn geen gewone kamers. De kleinste kamers hebben een oppervlakte van 169 m² en de grootste kamer meet 780 m². De prijzen voor de minst dure kamers liggen tussen de $ 820 en $ 6000 per nacht. Je kan ook, als je echt geld over hebt, in de 2 penthouses overnachten, deze kamers kosten 30.000 en 50.000 dollar per nacht.

Maar goed, terug naar de rondleiding. Het hotel is een samenwerking gestart met Google. Door middel van een online 3D-rondleiding kun je de lobby, suite, helikopterplatform, spa en restaurants in het hotel nu wat beter bekijken. Maar ook de marmeren trappen met cheetahprint tapijten en de roterende hemelbedden in de suites worden zeker niet overgeslagen tijdens deze bijzondere tour.

Ben je enthousiast geworden en wil je rondkijken in dit hotel? Dat kan via deze site. En heb je niet zoveel tijd, dat kan je via Youtube ook een kleine samenvatting/spoiler bekijken. Veel plezier!

Lees ook:TV-tip: Documentaire Burj al Arab op NPO Doc
Lees ook:Het enige 7-sterren hotel ter wereld
Lees ook:Mekka krijgt grootste hotel ter wereld
Lees ook:Bizarre Hotels: Onderwaterhotel in Dubai
Lees ook:Marriott Marquis, hoogste hotelgebouw in Dubai

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>