Westcord Hotels komt naar Groningen

Westcord

Goed nieuws voor Groningen. Op de Grote Markt komt een Westcord Hotel.

Opdrachtgever Volker Wessels Vastgoed (VWV) zocht een aansprekende partij voor de Grote Markt, een voor Groningen belangrijke plek en kwam uit bij WestCord Hotels. WestCord Hotels heeft op verschillende plekken in het land bijzondere hotels, zoals Hotel New York, ss Rotterdam, Hotel Jakarta en Fashion Hotel. Een hotel met een grand café op de begane grond zorgt overdag en ’s avonds voor levendigheid aan de kant van de Grote Markt en aan de kant van de Nieuwe Markt.

VWV benaderde Thomas Müller voor het ontwerp. Müller is in Groningen geen onbekende. Hij maakte bijvoorbeeld ook het beeldkwaliteitsplan voor de oostwand. Aan Müller is gevraagd om drie gevelvarianten te tekenen. Voor de gevel aan de Grote Markt, de Naberstraat en de Nieuwe Markt. Het streven is om deze varianten in november aan het publiek te tonen en te bespreken. Eigenaar WestCord Hotels heeft uiteraard een belangrijke stem over welke variant het wordt. In 2018 start de bouw.

Met de komst van het hotel is het middendeel van de oostwand bebouwd. Wat rest is de hoeklocatie Grote Markt-Poelestraat. Voor deze locatie wordt een ontwikkelcompetitie gehouden. Een aantal partijen heeft zich inmiddels gemeld. De plannen van de ontwikkelaars worden beoordeeld op verschillende onderdelen, zoals duurzaamheid, bouwlogistiek, programma en architectuur. “Als het over de Grote Markt gaat is het een goede traditie dat Stadjers een belangrijke stem krijgen,” zegt wethouder Paul de Rook “Dat doen we nu door een publieksenquête voor het onderdeel architectuur. Deze enquête is vergelijkbaar met de jaarlijkse architectuur-enquête.”

Een vakjury beoordeelt naast de architectuur ook de andere onderdelen. Het college van burgemeester en wethouders besluit uiteindelijk welk plan het wordt. Het is de bedoeling dat de plannen tijdens Let’s Gro in november van dit jaar gepresenteerd worden.

WestCord Hotels is officieel opgericht in 2001, maar het begon al jaren eerder, op Vlieland. In 1968 koopt vader Emo Westers Hotel de Wadden op Vlieland. Niet voor hemzelf, maar voor zijn zoon Harry. Er volgen meerdere hotels op Vlieland, maar ook op Terschelling en jaren later, in 2001, worden er ook hotels op de vaste wal gekocht. Zo is de keten trotse eigenaar van Hotel New York in Rotterdam en het WTC Hotel in Leeuwarden. Vandaag de dag heeft de keten 15 hotels.

Lees ook:Waanzinnige WestCord Weken: Voordelig overnachten bij WestCord Hotels
Lees ook:Waanzinnige WestCord Weken: Voordelig overnachten bij WestCord Hotels
Lees ook:Waanzinnige WestCord Weken: Voordelig overnachten bij WestCord Hotels
Lees ook:Earth Hour: Hotels doen het licht uit
Lees ook:Eurosonic Noorderslag: Hotels Noord-Drenthe en Groningen volgeboekt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>