Hotelmoordenaar Ibiza opgepakt in Nederland

Een Portugese man, die verdacht word van een moord op de barman van hotel Ushuaia op Ibiza is opgepakt in Alkmaar. Paulo Cesar Baptista werd sinds half augustus gezocht voor de moord. In Portugal wordt de man ook verdacht van betrokkenheid bij de maffia, afpersing, drugshandel en belastingontduiking.

De man, die ook werkzaam was in hetzelfde hotel als portier, sloeg op 19 augustus de 28-jarige barman Abel Ureña (zie foto) neer. Abel overleed twee weken later aan zijn verwondingen. De klap werd opgenomen door bewakingscamera’s.

De zaak deed veel stof opwaaien in Spanje, vooral ook omdat de verdachte niet kon worden opgespoord. Zo werden er diverse manifestaties voor gerechtigheid gehouden. Volgens Spaanse media was hij de een van de meestgezochte moordenaars van Spanje. Baptista werd afgelopen zaterdag door de Nederlandse politie gearresteerd in een woning van een vriend van de man in Alkmaar, meldt de Portugese krant Correio de Manha. Spanje heeft om uitlevering van de man gevraagd.

Lees ook:Nieuw in Alkmaar: Hotel & Lounge MIJ
Lees ook:Mogelijk 2 nieuwe hotels in Alkmaar
Lees ook:Hotels Noord-Limburg vol door Floriade
Lees ook:Chinezen bouwen hotels voor Chinezen in Noord-Holland
Lees ook:Wederom Legionella besmettingen in Diamante Beach in Calpe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>