Verboden voor mannen!

Het Bella Sky Comwell Hotel in Kopenhagen heeft een klacht wegens discriminatie aan zijn broek. Het hotel biedt namelijk een hele verdieping van het hotel aan alleen voor vrouwen.

Het hotel opende in mei een verdieping met twintig kamers waar enkel vrouwen toegang hebben. De etage kreeg de toepasselijke naam ‘Bella Donna’, Italiaans voor ‘mooie vrouw’. Alleen in geval van nood, zoals een brand, wordt hier een man toegelaten. De kamers zijn geparfumeerd en met bloemen versierd. De badkamers hebben ruime douches, veel spiegels en grote haardrogers. Het bleek een groot succes te zijn.

Helaas lijkt iemand nu roet in het eten te gooien. Een man klopte aan bij de Commissie voor Gendergelijkheid en die besliste op 11 november dat Bella Donna illegaal is. Omdat de commissie geen sancties mag uitvaardigen, kleeft aan het vonnis geen boete. Als het hotel echter door blijft gaan met de vrouwenetage, kan de eiser de zaak voor een burgerrechtbank brengen en schadeloosstelling eisen. Het hotel gaat toch gewoon door met de verdieping exclusief voor vrouwen en laat weten: “Het hotel telt 814 kamers, wat inhoudt dat voor de heren nog 794 kamers overblijven”.

Lees ook:Amsterdam krijgt ook een ‘Women Only’ hotel
Lees ook:Man met hamer valt vrouwen aan in Londens hotel
Lees ook:College beslist: Booking.com misleidt klanten
Lees ook:WK Voetbal: Belgische voetbalbobo’s gestraft voor vergeten hotel
Lees ook:Japans hotel heeft speciale huilkamers voor vrouwen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Verboden voor mannen!

  1. Saskia

    Moet kunnen toch? In Berlijn zit een hotel dat helemaal alleen toegankelijk is voor vrouwen… http://frauenhotel-berlin.de/

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>