90.000 Hotelkamers in New York

Eind dit jaar telt New York maar liefst 90.000 hotelkamers, een record. Dit laat Michael Bloomberg, de burgemeester van New York weten. In 2012 verwacht de stad zo’n 50 miljoen toeristen.

Crisis of niet, het toerisme in New York blijft groeien. Met de opening van een aantal nieuwe hotels, vooral aan de rand van de stad, telt The Big Apple voor het eind van dit jaar 90.000 hotelkamers. Dit is een groei van bijna 25 procent ten opzichte van 2006. Het recordaantal toeristen van vorig jaar, 44,8 miljoen, moet ook dit jaar getopt worden.

Bloomberg sprak deze woorden tijdens de opening van het Z NYC Hotel in Long Island City, in de wijk Queens. Volgens de burgemeester breidt het toerisme zich uit van Manhattan naar de voorsteden en buitenwijken.

Lees ook:Hotelstop in Barcelona
Lees ook:Burgemeester Amsterdam adviseert toeristen: Ga eens in Rotterdam overnachten
Lees ook:Burgemeester Amsterdam adviseert toeristen: “Ga eens in een andere stad overnachten”
Lees ook:Berlijn wil gedragscode voor toeristen invoeren
Lees ook:Hotels New York populair bij Nederlanders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>