Legionella-doden in Diamante Beach Hotel in Calpe

In het Spaanse Calpe zijn drie Britse touristen in de leeftijd van 73 tot 78 jaar overleden na besmetting met de legionella-bacterie. Tien andere Britten en vier Spanjaarden zijn in een ziekenhuis opgenomen met de zogenoemde veteranenziekte. Allen verbleven in Diamante Beach Hotel in Calpe aan de Costa Blanca. Alle gasten hebben het hotel op last van de autoriteiten verlaten.

De legionella-bacterie ontwikkelt zich in stilstaand water en verspreidt zich onder meer via douches die langere tijd niet zijn gebruikt of waarvan het water niet voldoende wordt verhit. Ook via airconditioning kan de bacterie zich verspreiden. Vooral ouderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem zijn er kwetsbaar voor. Tussen de twee en tien dagen na de besmetting treden de eerste symptomen op. Het gaat dan om hoge koorts, spierpijn en een droge hoest. De bacterie kan leiden tot de veteranenziekte, een soort longontsteking.

De autoriteiten hebben verschillende maatregelen getroffen om de uitbraak in te dammen, waaronder sluiting van het vier sterren hotel. Het hotel kreeg een hoge waardering, namelijk een 8.3, op de Nederlandse beoordelingssite Zoover, wat dus niet altijd iets hoeft te zeggen…

Lees ook:Wederom Legionella besmettingen in Diamante Beach in Calpe
Lees ook:Natte voeten voor hotelgasten in Vaals
Lees ook:Bizarre Hotels: Onderwaterhotel in Dubai
Lees ook:Amsterdam niet alleen de duurste, maar ook de smerigste hotels
Lees ook:Illegaal hotel gesloten in Amsterdam-Oost

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Legionella-doden in Diamante Beach Hotel in Calpe

 1. vincent angela

  op 27 06 is mijn man opgenomen in de spoedafdeling te knokke belgie daar heeft men bevestigd dat hij besmedt is met de legionnellabacterie
  na ons verblijf in hotel diamante beach te calpe spanje

    /   Reply  / 
  1. Redactie Auteur

   Dit jaar? Kortom, nog geen verbetering bij het hotel? Jammer, want het ziet er geweldig uit.

     /   Reply  / 
 2. sacreas

  wij gaan met 4 op vacantie in diamande beach op 19 juni 2012, mijn zus voor de eerste keer mee op reis,word ziek met felle koorts,komen terug thuis en de koorts loopt op tot over de 40, in het ziekenhuis stelt men vast dat het legionellabacterie is,en heeft veel geluk gehad maar is nog altijd ziek

    /   Reply  / 
 3. annabel

  Sterkte aan alle betrokkenen. Ik vind het verschrikkelijk voor jullie. Echt héél gevaarlijk. Ook als je er niet aan overlijd, dan kun je nog levenslang gevolgen ervaren door de legionella bacterie. Een collega van mij is afgekeurd doordat hij de Veteranen ziekte in Bovenkarspel (NL) heeft opgelopen (10-12jaar geleden)

  Wij zijn op 5 Juli gebeld door Sunjets en deze liet ons weten dat ons hotel (AR Diamante Beach) geannuleerd is. Ze hebben ons als alternatief AR Imperial Resort in Calpe aangeboden. Ipv 4* halfpension een 3* all inclusive, ze hadden geen enkele andere optie. Ja, wel eventueel het geld terug, maar geen korting bij het boeken van een andere bestemming.

  Ik ben er in Februari achtergekomen dat er Legionella heerste in het hotel, maar toen hadden we al geboekt. Ik heb direct contact opgenomen met Sunjets, maar die deden alsof ze niet op de hoogte waren. Ik ben toen (per mail) heel boos geworden en heb aangegeven dat ik hen niet geloofde. Uiteindelijk hebben ze toegegeven dat er Legionella was. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen moment gedacht heb dat die Legionella 5 maanden later nog in het hotel aanwezig zou zijn.

    /   Reply  / 
  1. Redactie Auteur

   Annabel, We kunnen je zeggen dat Imperial Resort echt een waardige vervanging is. Wij zijn hier toevallig drie jaar geleden geweest en het is een erg leuk en goed resort. Het ligt wel wat afgelegen, maar het hotel en eten was top. Fijne vakantie toegewenst alvast.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>