Bee happy!

Een luxe en bekend hotel in New York City krijgt dit voorjaar bezoek van duizenden nieuwe gasten. Maar deze gasten hoeven geen kamer en ze komen ook niet om alle bezienswaardigheden van de stad te bezoeken; ze worden aan het werk gezet op het dak van het Waldorf-Astoria Hotel. Bovenop het hotel zijn namelijk zes bijenkorven geplaatst met echte bijen als bewoners.

Het hotel wil deze zomer al eigen honing kunnen ‘oogsten’. De honing die de bijen produceren gaat gebruikt worden in de gerechten die het restaurant van het Waldorf-Astoria serveert. De bijen kunnen vliegen naar de bloemen van Bryant Park en Central Park en zo echte New York honing maken. In de Waldorf salade die zijn naam ontleent aan het hotel zit volgens mij geen honing, en ik ben benieuwd hoe fris en fruitig bijen in een stad als New York zijn, maar verder is het natuurlijk een bijzonder project.

In de korven op de twintigste verdieping wonen duizenden bijen. Gasten van het hotel kunnen bij de bijen op bezoek gaan, maar ook vanuit meerdere kamers is er uitzicht op de bijenkolonie. Misschien een leuk idee voor hotels in Nederland? De honingbij heeft het zwaar in Nederland. Logeren bij een vijfsterrenhotel helpt vast!

Lees ook:Hilton Rotterdam komt met homemade honing
Lees ook:Waldorf Astoria in 2013 in Amsterdam
Lees ook:Waldorf Astoria New York verkocht
Lees ook:Gerard Joling boos op Waldorf Astoria Amsterdam
Lees ook:Hoogste ‘rooftop hotel bar’ van New York geopend

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bee happy!

  1. Zeeland

    Haha, leuke toevoeging om hun hotel speciaal te maken. Maar je moet er wel van houden ;) .

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>