Pasen: Overnachten in een ei

Een ei hoort erbij, dat is een eitje, eieren voor je geld kiezen. Het is Pasen en dan zullen er traditioneel ook veel eieren worden gegeten. Ben je nou zo’n liefhebber van eieren, dan is er ook de mogelijkheid om te overnachten in een ei, in het buitenland of gewoon hier in Nederland. Zoover zocht de leukste 3 voor je uit.

ei1
In Steneke, zo’n 30 kilometer van Antwerpen, kun je overnachten in de BLOB VB3. De naam is een beetje apart, maar overnachten in een kunstei is ook een beetje apart. Het ei is door Belgische architecten ontworpen en onderdeel van de kunstverzameling van de Verbeke Foundation. Deze stichting heeft inmiddels ook een hotel in de vorm van een darm, waar ik een tijdje geleden al over schreef. Het ei was eerst een privéwoning, maar is later omgetoverd tot hotelkamer. Het ei staat in een groot natuurreservaat en je kunt deze boeken bij Wimdu, een reisorganisatie. Het ei is te boeken voor 180 euro per nacht, met een minimum van 3 nachten.

ei2
Vind je Antwerpen te ver rijden, dan kun je ook naar Hoenderloo. Op Camping ‘t Schinkel, een echte kindercamping, kun je overnachten in een enorm drakenei. De Camping heeft een speciaal Drakennest, waar diverse drakeneieren liggen en waar je met 4 personen, 2 volwassenen en 2 kleine kids, in kunt overnachten. In het ei vind je een heel groot bed van 2 bij 2 meter, waar iedereen op kan slapen. Ook is er een bankje aanwezig en een la voor alle spullen. Het ei heeft geen badkamer of wc, dan kan in de naastgelegen badhuis en huiskamer. Overnachten in een drakenei kan al vanaf 60 euro per nacht.

ei3

Vind je een camping toch iets te eenvoudig en ga je liever voor luxe? Ook dat kan, in het Zwitsers Graubunden. Het Intercontinental Hotel in Davos heeft de vorm van een enorm gouden ei. Het hotel, wat 170 miljoen dollar heeft gekost, heeft 216 kamers en 25 suites met spectaculair uitzicht op de Zwitserse Alpen. Naast deze prachtige kamers heeft het hotel ook diverse restaurants, een bar, een spa en een fitness. Mocht je nou een helikopter hebben, dan kun je die parkeren in het helikopterveld naast het hotel. Overnachten in dit hotel is trouwens niet goedkoop, een kamer boek je voor zo’n 1100 euro per nacht.

Lees ook:Pasen: Overnachten in een ei
Lees ook:Bijzonder: Overnachten in een Boeing boomhut
Lees ook:Bijzondere hotels: Overnachten in een Boeing-boomhut
Lees ook:Villa Versace in Miami wordt luxehotel
Lees ook:Pasen: Paaseieren zoeken in Hotel Des Indes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>