Sterrensysteem hotels verdwijnt

Het sterrensysteem voor hotels zoals we het nu kennen gaat verdwijnen. Per 1 januari 2015 zal het systeem worden losgelaten en zijn er geen eisen meer voor wat zich een hotel mag noemen. Dit melden diverse regionale dagbladen vandaag.

Veel klanten zouden zich namelijk meer aantrekken van de beoordelingen die eerdere bezoekers gaven, dan hoeveel sterren een hotel in feite heeft.

Nu zijn er nog allerlei voorwaarden waaraan een hotel zou moeten voldoen. Zo moet een hotel nu minimaal 2 kamers en 5 slaapkamers hebben. De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil een ander systeem invoeren, maar vooral de kleinere hotels willen graag een onafhankelijk beoordelingssysteem houden.

Uit een peiling onder hotels is gebleken dat 70 % van de ondernemers dit classificatiesysteem wil behouden. De KHN wil een ander systeem invoeren, maar het nog onduidelijk hoe dat zal werken en of dit gunstig is voor de hotels. Leden van de KHN kunnen nog tot 1 juni hun mening geven over een nieuw systeem.

Wat vind jij? Moet het systeem, zoals het nu is, blijven of krijgen de gasten van hotels straks meer macht?

Lees ook:Na strenge controles: Hotel Hoogeveen voldoet weer aan alle brandveiligheidseisen
Lees ook:Griekse premier verklaart oorlog aan All Inclusive-hotels
Lees ook:KHN wil landelijke kliklijn voor illegale hotels
Lees ook:Illegale hotels: Amsterdam scherpt regels voor verhuur woonboot aan
Lees ook:Amsterdam wil meldplicht voor vakantieverhuur woningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>