Bijzondere hotels: Overnachten in de gevangenis

luzerndeur

Ga direct door naar de gevangenis, kom niet langs start en je ontvangt geen 2000 euro. Niemand wil graag de gevangenis in, maar in Luzern, Zwitserland, is een oude gevangenis omgebouwd tot hotel en kun je in een echte cel overnachten.

Het Jailhotel ligt in het hart van Luzern, midden in het centrum van de oude stad en vlakbij de Vierwaldstättersee. Deze voormalige gevangenis is gebouwd in 1862 en in 1999 is het gebouw omgetoverd tot hotel, de eerste in Zwitserland. luzerngang

Het hotel heeft 65 verschillende kamers en suites. Het hotel heeft ook themakamers, Zo is er de Unplugged kamer, waar je alleen de beschikking tot een stapelbed hebt en kan je ook overnachten in de Most Wanted kamer, met posters en oude foto’s. De suites in dit hotel zijn ook vrij speciaal, zo kun je overnachten in de kamer van de gevangenisdirecteur of in de oude bibliotheek.
luzernbieb

Alle kamers beschikken over dikke muren, massieve deuren en getraliede ramen, zodat je echt het gevoel hebt dat je opgesloten zit. De kamers zijn niet al te groot, maar hebben wel een badkamer met douche. De Unplugged kamers hebben niet de beschikking over een douche, de badkamers zijn in de hal. Bij aankomst krijg je geen sleutel, maar kan je de deur openen met een code. luzerndeu

De prijzen van de kamers variëren van 55 euro voor een Unplugged kamer tot 200 euro per persoon per nacht voor een suite. Niet duur dus. De WiFi in de openbare ruimtes is gratis en in de kelder vind je de Jailhouse Luzerne Club, een nachtclub die elke vrijdag- zaterdag- en zondagavond geopend is, waar je lekker kan dansen en heerlijke drankjes kan kopen.

Jailhotel
Löwengraben 18, Luzern
luzernkam

Lees ook:Bizarre Hotels: Slapen in een gevangenis
Lees ook:Hotel in voormalige gevangenis
Lees ook:Bijzondere hotels: Overnachten in de buitenlucht in Zwitserland
Lees ook:Nieuw in Leeuwarden: Alibi Hostel
Lees ook:Voormalige gevangenis Alkmaar wordt hotel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>