Hoe is het nu met… De SugarSuite in Groningen?

SugarSuite

In maart schreef ik een bericht over de Sugarsuite. Er waren plannen om op het terrein van de voormalige Suiker Unie fabriek een minihotel met maar liefst 1 kamer te bouwen. Een oude zeecontainer zou omgebouwd worden tot een hippe SugarSuite, oftewel een suikersuite. Dit minihotel zou in de zomer openen.. De zomer is inmiddels voorbij, maar de Sugarsuite is nog niet geopend. Deze blog ging even op onderzoek uit.

De container is geplaatst, het reclamebord staat er ook al een tijdje, maar tot nu toe heeft de SugarSuite nog geen gasten mogen ontvangen. Sjoukje Veenema, medewerkster van Ruimtekracht, een bedrijf in Groningen die zich bezig houdt met het adviseren en ondersteunen van opdrachtgevers met een ruimte vraag. laat aan deze blog weten: “De voorbereidingen verlopen trager dan verwacht. We moeten nog meer zaken onderzoeken en er zijn nog onduidelijkheden in het beheer van het terrein en daarom hebben we nog geen verhuurmogelijkheden. De SugarSuite is nu nog niet open, volgend jaar zomer is realistischer”

Nog een half jaartje wachten dus, totdat we, hopelijk, van deze unieke suite op unieke locatie kunnen genieten. De voormalige zeecontainer staat op 4 poten, je hebt dus mooi uitzicht over het terrein. Het terrein, dat nu nog kaal en vlak is, maar waar in de toekomst ook andere bedrijven zich zullen vestigen.  Het hotel is bedacht door adviesbureau Ploeg 1d3. Het bureau heeft, naast deze suite, grote plannen met het terrein. Zij willen het terrein graag duurzaam gaan ontwikkelen en zijn al druk bezig met het bedenken van andere projecten. Het minihotel is het eerste project van het bureau.

Lees ook:Sugarsuite: Groningen krijgt een één-kamer-hotel
Lees ook:Rebel Rebel Hostel: Crowdfundingsactie voor hostel op terrein Suikerunie
Lees ook:Te koop: (spook)Hotel Laag Soeren
Lees ook:Voormalig kloostercomplex Echt-Susteren wordt hotel
Lees ook:Bouw StayOkay Utrecht begonnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>