Plannen voor hotel in watertoren Akkrum

toren

Als je van Zwolle naar Leeuwarden over de snelweg rijdt, kom je bij Akkrum een apart gebouw tegen. Deze torent hoog boven het dorp uit en is in de hele omgeving te zien. Dit is de watertoren van Nes en is niet meer in gebruik. Maar er zijn nu plannen om er een hotel van te maken.

De watertoren staat in Nes, een dorpje bij Akkrum, en is in 1957 gebouwd. De watertoren is 41 meter hoog en heeft een waterreservoir van 515 m3. De toren is inmiddels buiten gebruik, de gemeente wilde er vanaf en zette de toren in 2007 te koop voor 35.000 euro.

De gemeente verkocht de toren, op voorwaarde dat de toren alleen gebruikt zou worden voor toeristisch/recreatieve of educatieve doeleinden, maar dit mocht dan weer geen verkeers-aantrekkende werking hebben. Projectontwikkelaar Merward Sijperda uit Sneek heeft de toren gekocht, maar had nog geen exacte plannen voor de toren. 

Tot nu, want Sijperda heeft grootse plannen met de toren. Er moeten 2 luxe hotelkamers in de toren komen. De projectontwikkelaar wil het waterreservoir omtoveren tot bijzondere hotelkamers. Hoe dit er uit zal gaan zien, is nog niet bekend. Het is niet de eerste keer dat de projectontwikkelaar hotelplannen voor de watertoren heeft. Al in 2007 en 2012 liet Sijperda weten dat hij graag 2 hotelkamers in de toren en een uitkijkpunt wilde bouwen. Goed plan, maar de inwoners van Akkrum en Nes waren tegen.

De inwoners maakten zich namelijk zorgen om hun eigen privacy. En dus ging het hele feest niet door. Hoe de buurtbewoners er nu over denken, is niet bekend. Als alle plannen doorgaan en er worden hotelkamers in de toren gebouwd, dan kan je al vanaf 2015 in de watertoren overnachten.

Bron: Omrop Fryslan

 

Lees ook:Nieuw in Akkrum: Watertorenhotel Nes
Lees ook:Plannen voor hotelsuites in watertoren Doetinchem
Lees ook:6 mei: Opening, open huis en winactie Watertorenhotel Nes
Lees ook:Plannen voor luxe hotel bij Doetinchemse Watertoren
Lees ook:Foto’s: Opening Watertorenhotel Akkrum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>